Karabüklülerin yakından tanıdığı emekli eğitimci Yalçın Kılınç, İYİ Parti Karabük Milletvekili Aday Adaylığını resmen açıklayarak, kararlılığını ortaya koydu.

Bir süre önce İYİ Parti Milletvekili adaylığında adı yoğun bir şekilde geçen Yalçın Kılınç, sosyal medya (Facebook) hesabındaki profil ve kapak fotoğraflarını değiştirerek, “İYİ Parti Karabük Milletvekili Adayı Adayı” yazısı bulunan tasarım görsellerini koydu.

27 Yıllık Öğretmenlik mesleğinden geçtiğimiz yıl emekli olan Yalçın Kılınç, siyasete İYİ Parti’den Milletvekili adayı olarak girmek için yola çıkmıştı. Aday adaylığı ile daha karar vermediğini ve gidişatı gözlemlediğini belirten Kılınç, dün akşam sosyal medya hesaplarındaki profil resimlerini değiştirerek, aday adaylığını bir anlamda resmen açıklamış oldu.

İYİ Parti’den adaylık sürecine giren Kılınç, diğer taraftansa parti ilçe teşkilatlarına ziyaretlerini sürdürüyor. Dün de İYİ Parti Yenice İlçe Teşkilatını ziyaret eden Kılınç, İYİ Parti Yenice İlçe Başkanı Hülya Korkmaz ve parti yönetimi tarafından ağırlandı.

Yenice-Karabük yolu, Yenice’ye doğalgaz gelme konusu ve yine ilçede yapılması planlanan Organize Sanayi Bölgesi üzerine görüşlerini aktaran Yalçın Kılınç, “Karabük-Yenice yolu artık ihtiyacı karşılamıyor. Filyos Liman Projesi ve Karadeniz’den çıkarılacak doğalgazın Filyos’tan ülke ağına bağlantısı söz konusu. Acilen Yenice’nin, Karabük’ten itibaren Çaycuma’ya kadar yolu dubleks yapılması kaçınılmaz hale gelmiştir. Yine doğalgaz Yenice’ye ha geldi, ha gelecek diye adeta insanlar ile dalga geçiyorlar. Yenice’ye doğalgazın aslında yıllar önce gelmesi gerekirdi. Yenice’nin kalkınması için Ağaç ve Ağaç ürünleri Organize Sanayi Bölgesi’ne sahip olması en büyük ihtiyaçların başında geliyor.” İfadelerini kullandı.

“İşte tüm bu projelerin en kısa zamanda hayata geçmesi İYİ Parti’nin iktidarı döneminde olacağından kimsenin şüphesi olmasın. Yıllardır ihmal edilen Yenice, İYİ Parti iktidarında hak ettiklerini alacaktır. Bunun da en büyük takipçisi ben olacağım.” Diyen Yalçın Kılınç’a, Yenice İlçe Başkanı Hülya Korkmaz ve partililer teşekkür etti.

Kılnç’ın Yenice ilçe teşkilatını duyan eski belediye başkanı Mustafa Akay’da ilçeye hoş geldin demek için partiye geldi.

Kılınç, ziyaretlerin devam edeceğini belirterek, artık sahaya ineceğinin mesajlarını verdi. 

adaylikta-kararliligini-gosteriyor-1