Safranbolu Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü bünyesinde çalışmalarını sürdüren Uygulama ve Üretim Birimi çalışmalarına aralıksız devam ediyor.

Çok sayıda başvuru alınan kursların da sürdüğü birimde geçtiğimiz günlerde tohum ve fidenin toprakla buluşması işlendi.

Kursların büyük faydasını gördüklerini dile getiren kursiyerler, doğru bildikleri çoğun şeyin aslında yanlış olduğunu, uygulama birimi ile ektikleri ürünlerden yüksek derecede verim aldıklarını ifade ederken, “Belediye Başkanımıza böyle güzel bir uygulamayı başlattığı için teşekkür ediyoruz. Burası sadece bir şeyle öğrenmek için değil aynı zamanda moral motivasyon da sağlıyor, günlük stresimizi de atabiliyoruz” şeklinde düşüncelerini dile getirdiler. 

SLOGANIMIZ "ÜRETEN BELEDİYE"

Vatandaşlarım memnuniyetinin kendilerini de ziyadesi ile mutlu ettiğini kaydeden Safranbolu Belediye Başkanı Elif Köse, “Üreten belediye sloganı ile çıktığımız yolda Park ve Bahçeler Müdürlüğü Uygulama ve Üretim Birimimiz ile yalnızca sebze, meyve yetiştirmiyor, aynı zamanda belediye bütçesine katkı da sağlıyoruz” dedi. 

Daha önce özellikle çevre düzenlemesinde kullanılan çiçek vb. ürünlerin dışarıdan alındığını ifade eden Başkan Köse, “ Uzun zamandır kendi üretimimiz olan çiçeklerle kentimizin peyzajını yapıyoruz. Burada üretilen sebzeler ihtiyaç sahiplerine sıcak yemek olarak gidiyor,  Sosyal Tesisimizde kullanılıyor. Kısaca kar ediyoruz” diye konuştu.

Açtıkları kursların yoğun ilgi görmesinden dolayı ayrıca mutlu olduklarını belirten Başkan Elif Köse, “ Vatandaşlarımız aldıkları kurslar sayesinde kendi bahçelerinde çok daha verimli üretim yapabiliyorlar. Bu da bizleri sevindiriyor” dedi.