Güncel

VATAN HASTANESİ NE OLACAK..?

ÖZEL VATAN HASTANESİ ÇALIŞANLARI MAAŞ ALAMADIKLARI İÇİN İŞ BIRAKTI  

Abone Ol

ÖZEL VATAN HASTANESİ ÇALIŞANLARI MAAŞ ALAMADIKLARI İÇİN İŞ BIRAKTI


 



Karabük’te uzun yıllardır faaliyet gösteren Özel Vatan Hastanesinin çalışanları, üç aydır maaş alamadıkları gerekçesiyle hastane bahçesinde oturma eylemi yaptı.

Yenişehir Mahallesinde bulunan hastanenin çalışanları, üç aydır maaş alamadıklarını belirterek öğleden sonra geçici olarak iş bırakma eylemi yaparak, tepkilerini ortaya koydu.

Hastane bahçesinde oturma eylemi yapan bir grup çalışan adına konuşan Şenel Öğüt, gözyaşları içinde 3 aydır maaş alamadıklarını, bankalardan icra geldiğini söyleyerek, “Evimde doğalgaz yakamıyoruz. Battaniye altında oturuyoruz. Karı koca ikimiz burada çalışıyoruz ve 3 aydır evimize beş kuruş para girmiyor. Belirsizlikten bıktık, çaresisiz artık. Ekmek alacak paramız bile yok. Doktorlarda parasını alamıyordu ama onların parasını ödediler ve oturdular aşağı. Kimse bize sahip çıkmıyor. Bize belli bir şey söylemiyorlar. Farklı farklı günler söyleyip maaşları yatıracaklarını söylediler. En son bugün yatacak dediler ama hâla yatırmadılar" dedi.

Bazı arkadaşlarının maaşlarını alamadığı için işi bırakmak zorunda kaldığını anlatan Öğüt, şunları söyledi;

"Her sene aynı sorunu yaşıyoruz. Bir ay verip üç ay vermiyorlar. Bizi insan yerine koyan yok, biz de personeliz. İki çocuğum üniversitede okuyor. İdareye gidiyoruz 'biz de aynı durumdayız' diyorlar. İcraları neyle durduracağız. Bakkal bile borcunu istiyor. Ne yapacağımızı bilmiyoruz. Hepimiz aynı durumdayız, dayanacak gücümüz kalmadı. İş buluyoruz gidemiyoruz, belki burası düzelir diye. Biz insanız ama insan yerine koyan yok.Vali, belediye başkanı bize bir çare bulsun."

İsmail Bostancı, ayın 25’inde bir buçuk maaş yatacak, daha sonra bir buçuk maaş daha yatacak denildiğini belirterek şöyle konuştu;


"Ama hâla maaşlardan ses seda yok. En son 4 Kasım dediler ama, bugün de çıkıp bir şey söyleyen yok. Dışarıdaki insanlar hastane kapanacakmış diyorlar, ama bizi bu konuda bile bilgilendiremiyorlar.”

{ "vars": { "account": "G-SNL3QYLSS2" }, "triggers": { "trackPageview": { "on": "visible", "request": "pageview" } } }