Karabük Valisi Fuat Gürel, Ovacık ilçesinde devam eden inşaat çalışmalarını inceleyerek yetkililerden bilgiler aldı.

Vali Fuat Gürel incelemelerine ilk olarak Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan imzasıyla yayımlanan 27 Temmuz 2022 tarih ve 5903 sayılı karara göre Ovacık ilçesinde kurulan Ovacık Orman İşletme Müdürlüğü ile başladı. Çalışmaları yerinde inceleyen Vali Fuat Gürel, Karabük Orman İşletme Müdürü Aydın Kırımlı'dan bilgiler aldı. 

Ardından Ovacık 10 Yataklı Entegre Devlet Hastanesi inşaat alanında incelemelerde bulunan Vali Gürel'e, İl Sağlık Müdürü Dr Ahmet Sarı tarafından çalışmalar hakkında bilgiler verildi. 

Son olarak Ovacık Kaymakam Konağında devam eden çalışmaları da yerinde inceleyen Vali Fuat Gürel, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Mehmet Uzun'dan bilgiler alarak Kaymakam Bahadır Yılmaz ile birlikte konağı gezdi.

Muhtarlarla Bir Araya Geldi
 
Öte yandan Ovacık ilçesindeki mahalle ve köy muhtarlarıyla bir araya gelen Vali Gürel, muhtarların taleplerini ve sorunlarını dinledi.

Öğretmen Hasan Denli Kültür Evi Çok Amaçlı Salonunda gerçekleşen toplantıya;  Ovacık Kaymakamı Bahadır Yılmaz, İl Jandarma Komutanı J Kd Albay Garip Gümüş, İl Emniyet Müdürü 1. Sınıf Emniyet Müdürü Kadir Yırtar, Ovacık Belediye Başkanı Yakup Narter, kurum müdürleri, İl Genel Meclis üyeleri Ahmet Tam ve Halil Aydın, ilçe protokolü ile Ovacık ilçedeki mahalle ve köy muhtarları katıldı.

Edinilen bilgiye göre yatırımcı kurum müdürleri tarafından ilçede ve köylerde yapılan, yapımı devam eden ve biten çalışmalar ile verilen hizmetler hakkında Vali Gürel ve muhtarlara bilgiler verildi. Ardından muhtarların talep ve istekleri kurum müdürleri tarafından not alındı.

Muhtarların tüm taleplerinin imkanlar ve program çerçevesinde değerlendirileceğini ifade eden Vali Fuat Gürel, belirtilen konuların takipçisi olacağını söyledi.