Karabük  Valisi Fuat Gürel İstiklal Marşı'nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy'u Anma günü etkinlikleri çerçevesinde mesaj yayınladı

Vali Fuat Gürel mesajında, "Şanlı tarihimizin her döneminde birlik ve dirliğin gücüyle Vatan, Bayrak ve Mukaddesatımız uğuruna eşsiz destanları yazan Aziz Milletimizin yüreğindeki hürriyet ateşinin en anlamlı sadası İstiklal Marşı'mızın Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde kabul edilişinin 101. yıl dönümüne aynı hissiyat, heyecan ve coşku içinde ulaşmış olmanın milletçe gururunu yaşıyoruz.

Milli mücadelenin en zorlu yıllarında;

Korkma, sönmez bu şafaklarda yüzen al sancak;

Sönmeden yurdumun üstünde tüten en son ocak.

Nidalarıyla kahraman Milletimizin İstiklal ve İstikbal yolundaki kararlılığını daha ilk mısrasında tüm dünyaya haykıran İstiklal Marşı şiirinin her satırında Milletimizin kurtuluş mücadelesinin gerçek ve yaşanmış bir sahnesi ve bizler için büyük bir ders mevcuttur. Böylesi bir destan ancak ve ancak kalbi milleti ile bir atan, gönül gözüyle bakan gördüğünü yüreğine nakşeden büyük bir usta'nın kaleminden sızabilirdi: Mehmet Akif Ersoy.

Büyük mütefekkir, fikir ve sanat adamı Mehmet Akif Ersoy eserlerinde Aziz Milletimizin ezelden ebede değişmez ve sarsılmaz tüm değerlerinin sesi ve sözü olmuştur. Bugün milletimizin bu sesini usta şairin Çanakkale Şehitlerine adlı şiirinde;

Asım'ın nesli diyordum ya, nesilmiş gerçek

İşte çiğnetmedi namusunu, çiğnetmeyecek. dizeleriyle bahsettiği evlatlarımızın dünyanın her yerinde üstün gayret, azim fedakarlık hasletleri ile bezenmiş başarı öyküleriyle Al Bayrağımızı göndere çektirerek İstiklal Marşı'mızı tüm dünyaya dinletmelerine şahit olmanın onur ve mutluluğunu hep birlikte yaşıyoruz.

Bu duygu ve düşüncelerimde başta Milli Mücadelemizin önderi Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere Aziz Şehitlerimizi ve ebediyete irtihal eden Kahraman Gazilerimizi rahmet ve minnetle anıyor; onların aziz hatıraları ve kutsal emanetleri nezdinde tüm vatandaşlarımıza sağlık, huzur, mutluluk ve başarılar diliyorum.

Allah bir daha bu Millete İstiklal Marşı yazdırmasın" dedi.