Karabük'te faaliyet gösteren tekstil sektörü yöneticileri yaşanan sorunları ve çözüm önerilerini görüştü.

İl Sanayi ve Teknoloji Müdürlüğü tarafından organize edilen programda Karabük'te tekstil sektöründe faaliyet gösteren firmaların Yönetim Kurulu Başkanları ve firma temsilcileri bir araya geldi.

Vali Fuat Gürel'in de katıldığı Karabük Öğretmenevinde düzenlenen programda Karabük'ün sanayileşme sürecine damgasını vuran sektörlerden biri olan tekstil ürünleri imalatında faaliyet gösteren firmaların yaşadığı sorunlar ve çözüm önerileri üzerinde karşılıklı fikir alışverişinde bulundular.

Firma yetkilileri ile tek tek tanışarak istihdam edilen personel sayıları hakkında bilgiler alan Vali Fuat Gürel, “2022 yılının başlarındayız, 2 yıldır pandemi dönemi devam ediyor, akabinde Rusya-Ukrayna savaşı başladı, bu süreçlerin bir an önce bitmesini diliyorum. Her kriz aslında kendi fırsatını yaratabiliyor, bu süreçlerden demir-çelik sektörü avantajlı çıktı gibi görünüyor ama gönlümüz  stabiliteden yana, işlerin rayında gitmesini diliyorum. Sizler üretim ve ticaret yapan insanlarsınız bu durumlardan direkt etkileniyorsunuz.

Dünyanın neresinde olursa olsun bir insanın sıkıntı yaşaması bizi  üzer,  yanı başımızda yaşanan bu sıkıntıların bir an önce sonlanmasını arzu ediyoruz.

Karabük tekstil sektörüne yeni giren bir şehir değil, yıllardır tekstil sektörü ile tanışan belli aşamalardan sonra iyi duruma gelip sonrasında belki yavaşlayan ama şu aralar tekrar iyi olduğunu düşündüğüm bir sektör. İnşallah bundan sonraki süreçte işleriniz rayında gider kazancınız bol olur. Sizlerin işlerinin iyi olması özellikle istihdama katkı sağlıyor, Çarşamba günleri halk günü toplantısı yapıyoruz özellikle istihdamla ilgili talepler geliyor, bu talepleri yapanların büyük bir kısmı kadın, erkekler ağır sanayide iş bulabiliyor ama kadınların iş bulabildiği alanlar genellikle tekstil sektörü. Bu anlamda sizlerin sayısının çoğalması, işlerinizin artması, üretimin olması, istihdamın artması bizim arzularımızın arasındadır, kurumlar olarak bizlerde bu anlamda sizlere elimizden gelen desteği vereceğiz. Bu programı düzenleyen ve bizleri sizlerle bir araya getiren İl Sanayi ve Teknoloji Müdürümüz İsrafil Yıldız ve ekibi ile katılımlarınızdan dolayı sizlere teşekkür ediyorum.”diye konuştu.

Karşılıklı sohbet ve fikir alışverişi şeklinde sorun ve taleplerin dile getirildiği programa; Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) İl Müdürü İsmail Yıldırım, İŞKUR İl Müdürü Mustafa Çalış, İl Milli Eğitim Müdürü Nevzat Akbaş, Göç İdaresi Müdürü Osman Dorkaç, BAKKA Karabük Yatırım Destek Ofisi Koordinatörü Sakin Eren, Planlama Şube Müdürü Ahmet Yüzügül, İl Sanayi ve Teknoloji Müdürü İsrafil Yıldız, Müdür Yardımcısı Murat İnan ile ilimizdeki tekstil firmalarının Yönetim Kurulu Başkanları ile firma yetkilileri katıldı.