Karabük Safranbolu Ahi Evran Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi' nin TÜBİTAK 4006 Bilim Fuarı, düzenlen törenle açılışı gerçekleştirildi.

Törene İl Millî Eğitim Müdürü Nevzat Akbaş, Kurum Müdürleri, Safranbolu İlçe Millî Eğitim Müdürü Said Nuri Odabaşoğlu, Şube Müdürü Adnan Cansız, okul idarecileri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

Safranbolu İlçe Millî Eğitim Müdürü Said Nuri Odabaşoğlu'nun açılış konuşmasıyla başlayan programda İl Millî Eğitim Müdürü Nevzat Akbaş bir selamlama konuşması gerçekleştirdi.

Karabük genelinde TÜBİTAK 4006 Bilim şenliklerinin il ve ilçelerimizde tüm hızıyla devam ettiğini ifade ederek sözlerine başlayan Akbaş, TÜBİTAK bilim fuarlarında gerçekleştirilen etkinliklerin, deneylerin, sosyal, kültürel ve sanatsal faaliyetlerin öğrencilerimizin kendilerini keşfetme noktasında önemli adımlar olduğunu vurguladı.

30 Mayıs tarihinde "Karabük Bilim Şenliği" 10-11-12 Ekim 2024 tarihlerinde ise TÜBİTAK 4007 Bilim Şenliklerinin gerçekleştirileceğini hatırlatan Akbaş, okulda yapılan TÜBİTAK projelerinin bilim şenliklerinde de sergilenmesini istedi.

Ahi Evran Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi SafranTech takımının TEKNOFEST' te aldıkları başarılardan ötürü tebrik eden Akbaş, SafranTech Elektrikli Araç ve FRC Robotu ile Türkiye finallerine kalarak ilimizi en iyi şekilde temsil ettiklerini belirterek bundan sonraki TEKNOFST'te katılacakları yarışmalarda başarılar diledi.

Konuşmasının sonunda bilim kültürünün yaygınlaşması ve bilimsel düşünme yaklaşımı ülkece kalkınmamız ve çocuklarımızın çağın gerektirdiği bilgi donanımına kavuşması bakımından çok önemli olduğunun altını çizen Akbaş, Karabük'ün eğitim kenti olmanın yanısıra proje kenti olma yolunda önemli adımların atıldığı vurguladı.

İl Millî Eğitim Müdürü Nevzat Akbaş konuşmasının akabinde fuara katılan kurum müdürleri ve yöneticiler ile birlikte Bilim Şenliğinin açılış kurdelesini kesti. Daha sonra protokol heyeti stantları gezerek öğretmen ve öğrencilerden yaptıkları etkinlikler hakkında bilgiler aldı.

Katılımcıların büyük beğenisini kazanan fuarda fen ve teknoloji deneyleri, atölye çalışmaları gibi birçok etkinlik gerçekleştirildi.

TÜBİTAK 4006 Bilim Fuarı, hatıra fotoğrafı çekimi ile son buldu. 

Editör: Özenay Kahriman