Safranbolu'nun Babasultan Mahallesi Karabük-Bartın yol ayrımındaki kavşakta cam madeni yüklü tır kontrolden çıkarak devrildi. 

Sürücünün yara almadığı kazada tırda yüklü cam madeni yol kenarına dökülürken yakıt deposundan da litrelerce mazot yola aktı. Akan yakıtın daha büyük kazalara neden olmasını önlemek amacıyla Polis ekipleri çevrede güvenlik önlemi aldı. Ardından sürücülerin dikkatli geçmesi noktasında uyarılarda bulunarak, gerekli temizliğin yapılması için Karayolları ekiplerine bilgi verdi. 

Olay yerine gelen karayolu ekibi yola akan yakıtla ilgili herhangi bir işlem yapmayıp sadece karayolunun mazotlanmış ve yağlanmış bölümüne kum serpiştirmekle yetinmesi trafik polisini kendince önlem almaya yöneltti.

Yaklaşık 1 ton civarındaki yakıtın tanktan yola akmaya devam etmesi üzerine trafik polisi eline aldığı kürekle, devrilen tırdaki cam madeni ve yol kenarındaki kumlarla ark yaparak yola akmasını engellemeye çalıştı. Dakikalarca işçi gibi elindeki kürekle kum ve cam madeninden ark yapan trafik polisinin çabası sonrası akan yakıtın yönünü yol kenarına çevirdi.

Trafik polisinin vatandaşların güvenliği konusundaki duyarlılığı takdirle karşılanırken, karayolları ekiplerinin ilgisiz kalması tepkilere neden oldu.

Editör: Haber Merkezi