İçişleri Başkanlığı Sivil Toplumla İlişkiler Genel Müdürlüğü tarafından PRODES 2022 kapsamında desteklenen, Karabük Valiliği İl Yazı İşleri Müdürlüğü AB ve Dış İlişkiler Bürosu tarafından yazılan, İl Sivil Toplumla İlişkiler Müdürlüğü koordinasyonunda Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü tarafından yürütülen Safran Gençlik Derneğinin proje sahibi olduğu "Toplumu Toplum Yapan Çocuklardır" projesi açılış programı ile başladı.

Yazıköy Engelsiz Yaşam, Bakım, Rehabilitasyon ve Aile Danışma Merkezi Müdürlüğünde düzenlenen proje açılış programına Vali Fuat Gürel ve eşi Özlem Aras Gürel, Vali Yardımcısı V. Şeyma Şendur, İl Emniyet Müdürü Kadir Yırtar, Safranbolu Jandarma Komando Eğitim Alay Komutanı Dr. Yusuf Küçükbaşol, İl Genel Meclis Başkanı Ahmet Sözen, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Mehmet Uzun, Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Abdurrahman Bilgiç,  İl Sivil Toplumla İlişkiler Müdürü Fikret Erdoğan, siyasi parti temsilcileri, STK temsilcileri, Safran Gençlik Derneği üyeleri ile davetliler katıldı.

Açılış programı öncesinde Yazıköy Engelsiz Yaşam, Bakım, Rehabilitasyon ve Aile Danışma Merkezi sakinleri için Halk Eğitim Merkezi tarafından açılan el sanatları ve resim sergisini gezen Vali Fuat Gürel ve protokol üyeleri sergide yer alan resimleri ve el emeği ürünleri incelediler.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunması ile başlayan program Kur'an-ı Kerim Tilaveti ile devam etti.

Modern Dans gösterisinin sahnelendiği program, kurumdan hizmet alan Meryem Solak'ın, Arif Nihat Asya’nın “Bayrak” adlı şiirini okumasının ardından “Engelsiz Korosunun seslendirdiği ve protokol üyelerinin de eşlik ettiği şarkılarla sona erdi. 

Proje kapsamında alınan hediyeleri takdim eden Vali Fuat Gürel, projenin hayata geçirilmesinde emeği geçenlere plaket takdim ederek teşekkür etti.

Edinilen bilgiye göre proje kapsamında, şehir turları, piknik, sosyal ve kültürel faaliyetlerin gerçekleştirilmesi beklenirken aile içi eğitimler, jimnastik, bale ve dans eğitimleri de verilecek.

Editör: Haber Merkezi