POLİS TARAFINDAN TEFECİLİK VE YASADIŞI TAHSİLATÇILIK YAPAN BİR GRUBA DÜZENLENEN OPERASYONDA 13 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI


 


GÖZALTINA ALINANLARIN EV VE İŞYERLERİNDEN SOPALAR, DÖNER BIÇAKLARI VE SİLAH ELE GEÇİRİLDİ


 

 

vay-be


 

Karabük ve Safranbolu ilçesinde tefecilik ve yasa dışı tahsilatçılık yaptıkları öne sürülen bir gruba yönelik polis tarafından düzenlenen eş zamanlı operasyonda 13 kişi gözaltına alındı.

Karabük Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri, Karabük ve Safranbolu İlçesinde tefecilik ve yasadışı yollardan tahsilatçılık yapıldığı bilgisi üzerine harekete geçti.

6 aylık bir çalışma ve takip sonucunda tefecilik yaptıkları belirlenen kişilere yönelik bu sabah saatlerinden itibaren eş zamanlı bir operasyon düzenlendi. Ev ve işyerlerine yapılan operasyonda 13 kişi gözaltına alındı. Gözaltına alınanların ev ve iş yerlerinde yapılan aramalarda çok sayıda tapu, çek, senet, başkalarına ait kredi kartları, bıçak, sopa, döner bıçakları ile silah ele geçirildi.

Operasyon kapsamında F.Y, F.Y, M.Y, İ.Ö, S.S, H.A, A.D, Y.K, A.Y, A.F.Ç, M.U, M.Ç, M.S 'Suç işlemek amacıyla örgüt kurmak ve bu örgüt vasıtasıyla tefecilik ve yasadışı tahsilat yapmak' suçundan gözaltına alındı.

Sağlık kontrolünden geçirilen şüpheliler sorgulanmak üzere Karabük Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğüne getirildi. Olayla ilgili soruşturma sürüyor.

Editör: Haber Merkezi