Tarihin mirasına sahip çıkılan kentte, Belediye bu yöndeki hizmetleriyle göz dolduruyor.

Tarihi Çarşı’nın yangından korunması adına daha önce hiç düşünülmemiş bir girişim, Safranbolu Belediye Başkanı Elif Köse’nin göreve seçilmesiyle gerçekleşti. 01.09.2020 tarihli ve 128 no.lu Belediye Meclis kararı ile “Miras Alanlarını Doğal Afetlerden Koruma Komisyonu” kuruldu ve neticesinde hazırlanan rapor doğrultusunda tedbirler başladı.

Bu kapsamda zaman zaman yapılan rutin çalışmalar bugün de devam etti. İtfaiye Personeli 81 yangın hidrantlarının kontrolünü tamamlayarak, yeni takılan yangın hidrantları olduğu için etiketlerini güncelledi. Yer altı hidranların değişmesi gereken döküm kapakları değiştirildi. Kritik bölgelerde bulunan yangın dolaplarının kilitleri yenilendi ve yangına müdahale ekipmanlarının kontrolleri yapıldı. Muhabere merkezindeki araç takip ve ses kayıt sistemleri güncellendi. Araçların kamera sistemleri yenilenerek, 2 öncü aracın kameraları çevrimiçi izlenebilmesine başlandı.

Korkutucu ve hasarlı afetlerin hiçbir zaman yaşanmamasını temenni eden Başkan Köse, İtfaiye Müdürlüğü personeline özverili çalışması; bölgede yaşayan vatandaş ve ticaret yapan esnaflara da tedbiri elden bırakmama konusundaki hassasiyetleri için teşekkür etti.