Karabük'te, Gabon uyruklu 17 yaşındaki öğrencinin Filyos Çayı kenarında ölü bulunmasına yönelik soruşturma çerçevesinde adliyeye çıkarılan 8 kişi serbest bırakıldı.

Karabük Üniversitesi Makina Mühendisliği Bölümü hazırlık sınıfı öğrencisi Jeannah Danys Dinabongho Ibouanga’nın (17) Karabük-Zonguldak karayolu Yeşil köy mevkisinde Filyos Çayı kenarında ölü olarak bulunmasına ilişkin soruşturma sürüyor. 

İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından gözaltına alınan 3’ü yabancı olmak üzere 8 kişi emniyetteki ifadelerinin ardından adliyeye sevk edildi. 

B.Y., Y.Y., J.A.N., C.J.A.N. ve W.M.K. savcılık sorgularının ardından serbest bırakılırken, S.Ç., İ.Ç. ve D.A. çıkarıldıkları mahkemece adli kontrol kararı ile serbest bırakıldı.

FİLYOS ÇAYI KENARINDA SİYAHİ KADIN CESEDİ BULUNDU FİLYOS ÇAYI KENARINDA SİYAHİ KADIN CESEDİ BULUNDU

Neler Yaşandı

Yeşilköy köyü yakınlarındaki hatta seyreden trenin makinisti, 26 Mart'ta Filyos Çayı'nda bir kişiyi hareketsiz görünce durumu yetkililere bildirmişti. Ekiplerce sudan çıkarılan cesedin, Karabük Üniversitesi öğrencisi Gabon uyruklu Jeannah Danys Dinabongho Ibouanga'ya ait olduğu belirlenmişti.

Karabük Cumhuriyet Başsavcılığı, ön otopsi raporuna göre, cinsel saldırı, kesici-delici alet veya ateşli silah yaralanması tespit edilmediğini, ölümün suda boğulma şeklinde gerçekleştiğinin belirlendiğini bildirmişti.

Soruşturma kapsamında 3'ü yabancı uyruklu 7 şüpheli gözaltına alınmıştı.

Geniş güvenlik önlemleri altında adliyeye getirilen şüphelilerden 2'si çıkarıldıkları hakimlikçe adli kontrol şartlarıyla serbest bırakılmış, diğer şüpheliler ise savcılık sorgularının ardından salıverilmişti.

Öte yandan soruşturma ve sorgular devam ederken 1 şüpheli daha gözaltına alındı.

Daha önce gözaltında bulunan bir yabancı uyruklu kişi ile birlikte emniyetteki işlemleri tamamlanan şüpheli, adliyeye getirildi.

Şüphelilerden birisi savcılık sorgusunun ardından diğeri ise çıkartıldığı hakimlikçe adli kontrol şartlarıyla serbest bırakıldı.

AFRİKA GABONLU ÖĞRENCİLER ARKADAŞLARININ ÖLÜMÜNE İSYAN ETTİ AFRİKA GABONLU ÖĞRENCİLER ARKADAŞLARININ ÖLÜMÜNE İSYAN ETTİ

GABONLU ÖĞRENCİNİN CENAZESİNİ AİLESİ ALMAYI REDDEDİYOR GABONLU ÖĞRENCİNİN CENAZESİNİ AİLESİ ALMAYI REDDEDİYOR

GABONLU ÖĞRENCİNİN ÖLÜMÜNDEKİ SIR PERDESİ ARALANIYOR GABONLU ÖĞRENCİNİN ÖLÜMÜNDEKİ SIR PERDESİ ARALANIYOR