Kardemir Karabükspor, teknik direktör Tolunay Kafkas ile yollarını ayırdı.


timthumb

Ligde istediği istikrarı bir türlü yakalamayan kırmızı-mavili kulüp, teknik direktör Tolunay Kafkas ve teknik heyetle karşılıklı olarak sözleşmesini feshetti.

Kardemir Karabükspor Teknik Direktörü Tolunay Kafkas, yaklaşık bir ay önce Kayseri Erciyesspor'a 2-1 mağlup olunan maçın ardından istifa ettiğini açıklamış, kulüp yönetimi, Mustafa Yolbulan'ın kaleminden bu istifayı kabul etmediğini yazılı bir açıklamayla duyurmuştu.


Mustafa Yolbulan yazılı açıklamasında;  "Teknik direktörümüz Tolunay Kafkas’ın görevinden ayrılma beyanı kamuoyunun bilgisi dahilindedir. Kardemir Karabükspor Kulübü başkanı olarak, kendisi ile ve yönetim kurulumuzla yaptığım görüşmeler sonucunda, takımımızın ileride karşılaşacağı sportif sonuçlar ne olursa olsun, gelecek sezonlarda da uzun süre Tolunay Kafkas yönetiminde yoluna devam edeceğini tüm taraftarımıza ve spor kamuoyuna iletmek istiyorum. Bu beyanım, Kardemir Karabükspor Kulübü yönetim kurulunun ve teknik direktörümüz Tolunay Kafkas’ın ortak kararıdır. Hayırlı olmasını dilerim." ifadelerini kullanmıştı.

KÖTÜ GİDİŞ DURMADI

Kötü gidişin ardından "Takımın önünü açmak gerekir" diyerek istifa eden bir hocayı, "sportif sonuçlar ne olursa olsun" diyerek takımın başında tutmak Yolbulan Kuzenlerin Kardemir Karabükspor adına sportif başarıyı ne kadar önemsediğini ortaya koymaktadır. Netice olarak Kardemir Karabükspor devre arasına kötü bir giriş yapmasına rağmen beklendiği köklü değişikliklere gidilmemiş, kulüp yöneticilerinin ikili ilişkileri Kardemir Karabükspor menfaatlerinin önüne geçmiştir.

TEK KİŞİNİN HATASI DEĞİL

Takım-Taraftar bağının kopma noktasına geldiği ve Karabükspor'un Karabük'ten uzaklaştırıldığı uzun bir dönemden sonra Tolunay Kafkas'ın istifası, gecikmeli olarak bugün kulüp yönetimi tarafından tekrar ele alınarak kabul edildi. Süper Lig'de yer alan ve birçok alanda faaliyet gösteren büyük spor kulüplerinin sportif başarısını sadece ve sadece teknik heyete bağlamak çok yanlıştır. Kardemir Karabükspor'un geldiği noktadaki öncelikli sorumluları kulüp yönetimi ve gereğini yerine getirerek istifasını haftalar önce teslim eden teknik ekiptir.

Temsilcimiz Karabükspor'un kötü gidişinin ardından gerekli özeleştiriyi yaparak  “Takımın önünü açmayı daha doğru buluyorum. Takıma zarar verirsem kendimi affedemem." ifadelerini kullanarak istifasını sunan Kafkas'ın ardından kulüp yöneticilerininde en kısa zamanda şehrin takımı Karabükspor sevdalılarının akıllarındaki soru işaretlerini giderecek özeleştiri yapmalarını temenni ediyoruz.

Öte yandan Karabük Net Haber olarak geçtiğimiz haftalarda KARABÜKSPOR OYUNCAĞINIZ MI? şeklinde haber yapıp, kötü gidişin durması ümidiyle Yolbulan Kuzenlerin yönetim anlayışından örnekler vermiştik.