Şehrimizi Türkiye Tekerlekli Sandalye Basketbol Süper Liginde başarıyla temsil eden Karabük Demir Kartal Tekerlekli Sandalye Basketbol takımımız, Avrupa'da düzenlenecek turnuvaya katılabilmek için finansal destek bekliyor.

Geçtiğimiz sezon 1. Ligde aldığı başarılı sonuçlar ile Türkiye Tekerlekli Sandalye Basketbol Süper Ligine yükselen ve Süper Ligde bu sezonda iyi maçlar çıkaran Demir Kartal GSK Tekerlekli Sandalye Basketbol takımı, Uluslararası Tekerlekli Sandalye Basketbol Federasyonunun Portekiz'de düzenleneceği Euro Cup turnuvasına katılabilmek için gerekli maddi desteği bulmaya çalışıyor.

25-28 Nisan tarihleri arasında Portekiz'in Vila Nova de Gaia şehrinde düzenlenecek Euro Cup turnuvasında mücadele edebilmesi için 500 bin TL bütçeye ihtiyacı olan Demir Kartal GSK, gerekli bütçeyi bulamama durumu ile karşıya karşıya kaldı.

Süper Lig bütçesini kendi imkanları ile denkleştirmeye çalışan ve makul şartlarda en iyi şekilde Karabük'ü temsil etmek için büyük çaba gösteren Demir Kartal GSK yönetimi, turnuva için Uluslararası Tekerlekli Sandalye Basketbol Federasyonuna yatırılacak parayı ve yol masraflarını bulmaya çalışıyor.

Demir Kartal GSK Kulüp Başkanı Ziya Yalçın yaptığı açıklamada, "Ben ve arkadaşlarım, sporcu kardeşlerimiz ile birlikte, şehrimizi Süper Ligde temsil etmenin gururunu yaşıyoruz. Hepimiz ayrı ayrı büyük fedakarlıklar ve gayretler ile takımımızı en üst lige çıkardık. Süper Ligde mücadele ediyoruz. Zorlu deplasman yolculukları, ekonomik sıkıntılar, ama ne olursa olsun şehrimizi en iyi şekilde temsil etmenin mutluluğu bizlere güç veriyor.

25-28 Nisan'da Portekiz'de düzenlenecek turnuvada ülkemizi temsil edeceğiz. Karabük'ün adını tüm Avrupa'da duyuracağız. Turnuvaya katılabilmemiz için 500 bin lira gibi bir bütçeye ihtiyacımız var. Biz bu yıl ki tüm planlarımızı Süper Lige göre planladık. Aldığımız davet ile beraber Avrupa'ya gidebilmemiz için bu bütçeye bir kaynak bulmamız gerekiyor. Aksi takdirde önümüzdeki yıllarda düzenlenecek Uluslararası turnuvalardan men edilme durumu ile de karşı karşıya kalabiliriz. Ben şehrimizin ve destekçilerimizin bizleri bu konuda yalnız bırakmayacağını umut ediyorum." Diye konuştu.