İstanbul’da düzenlenen Dünya Kadınlar Boks Şampiyonası’nda 81 kiloda mücadele eden ve Kenyalı rakibini yenen Karabük’ün demir yumruğu, Dünya 2’incisi ve Avrupa Şampiyonu boksörümüz Elif Güneri yarı finale yükseldi ve madalyayı garantiledi.

Dünya Kadınlar Boks Şampiyonası’ndaki ilk maçında Güney Afrikalı rakibini yenerek çeyrek finale çıkan, Avrupa Şampiyonu ve Dünya 2’incisi boksörümüz Elif Güneri Karabük’ü ve ülkemizi gururlandırmaya devam ediyor. Şampiyonumuz bugün Kenyalı rakibi Elizabeth Adhiambo ile çeyrek final müsabakasına çıktı ve üç raundu da 5-0 kazanarak yarı finale yükseldi. Şampiyonumuz bu sonuç ile madalyayı garantilerken Çarşamba günü Litvanyalı rakibi ile final için mücadele edecek.

Karşılaşma sonrası konuşan şampiyonumuz; “Çok mutluyum. Daha önce kariyerimde Dünya 3’üncülüğü ve 2’inciliği var, hedefimiz kendi evimizde şampiyon olmak ve İstiklal Marşımızı tüm dünyaya dinletmek ve bayrağımızı dalgalandırmak” şeklinde duygularını paylaştı.

Boks sporuna başladığı ilk günden itibaren Elif Güneri’nin antrenörlüğünü yapan hocası Baykan Arslan ise; “ Son derece kariyerli bir sporcumuz. İlk maçımıza kötü başladık ancak iyi bitirdik. Kendi evimizde oynamanın heyecanı ve duygusu var, kaybeden sporcularımızda bu yüzden kaybetti. Dünyada söz sahibi bir takımımız var, gerek Elif ile, gerekse de diğer sporcularımızla altın haricinde hiçbir şey düşünmüyoruz” dedi.

Öte yandan Karabük Belediye Başkanı Rafet Vergili de yayınladığı mesajla şampiyon sporcumuzu kutladı. Vergili; “Demir'in Başkentinin Demir Yumruğu, gururumuz Elif Güneri İstanbul'da düzenlenen Dünya Kadınlar Boks Şampiyonasında yarı finalde. Çeyrek finalde Kenyalı rakibini 5-0 mağlup eden Elif, adını ilk 4 içerisine yazdırarak madalyayı garantiledi. Vurduğun altın olsun Elif. Karabük'ümüzün ve milletimizin duaları seninle.” cümleleriyle duygularını paylaştı.