HOCALARIN HOCASI MUSTAFA DENİZLİ KARABÜKSPOR’DA TOLUNAY KAFKAS’IN ALTYAPIYA KARŞI TASARRUFU HAKKINDA DERS NİTELİĞİNDE AÇIKLAMA YAPTI


 

denizli-krbnet



      ÖZEL RÖPORTAJ


Türk Futbolunun Fatih Terim ile beraber tarihe geçen ve efsane teknik direktörler arasında yer alan Mustafa Denizli, Çaykur Rizespor’dan ayrıldığından bu yana suskunluğunu Karabük Net Haber’e bozdu.

Karabükspor’un yeni teknik direktörü Tolunay Kafkas’ın daha kampa gelmeden ve hiçbir futbolcuyu görmeden altyapıdan gelen yedi futbolcuyu göndermesi ile ilgili tepkiler çığ gibi büyüyor.

Türk Futboluna damgasını vuran, üç büyüklerde şampiyonluk yaşayan tek teknik direktör olan, A Milli Takımında 2000 Avrupa Şampiyonasında çeyrek final sevinci yaşayan, Galatasaray ile Şampiyon Kulüpler Kupasında Yarı Final sevinci yaşatıp, ülke futboluna %51 kavramını sokan Mustafa Denizli Karabük Net Haber’e özel bir açıklama yaptı.

Telefonla ulaştığımız Denizli, “Benim için Milli Takım haberleri sizin yazdıklarınızdan ibaret. Şu anda ben de beklemedeyim. Çeşmede sezonun yorgunluğunu çıkartıyorum.” Dedi.

“Haluk Ulusoy’un TFF (Türkiye Futbol Federasyonu) Başkanı olursa, sizi A Milli Takım’ın başında düşünüyor.” Sorumuza, tecrübeli teknik adam Mustafa Denizli “Haluk Başkanla aramızda özel bir dostluk vardır. Kendisinden bana gelen şu ana kadar bir şey yok, her kes gibi ben de tabi ki A Milli Takımında çalışarak ülkeme hizmet etmek isterim.” Dedi.

Denizli, Karabükspor’un yeni teknik adamı Tolunay Kafkas’ın daha kampa gelmeden altyapıdan yedi futbolcuyu yollaması ile ilgili sorumuza ise şöyle cevap verdi;

“Ben, Tolunay Kafkas ile ilgili bir şey söylemem ve yorum yapmam. Ancak, kendi şahsım olarak futbolcuyu görmeden, kampa getirmem, kampa dahil olduysa da o gencin gururunu düşünerek, o kamptan yollamam."

“ALTYAPIDAN OYUNCU ÇIKARMAK, ŞAMPİYONLUKTAN ÖNCE GELİR”

Mustafa Denizli, Karabük Net Haber’e futbol literatürüne ders niteliğinde şöyle bir açıklama yaptı;

Ben, bu güne kadar 20’ye yakın isimsiz genci altyapılardan, paf takımlardan bulup, ülke futboluna kazandırdım. Fenerbahçe, Beşiktaş, Galatasaray ve son olarak Çaykur Rize’de yaşadığım şampiyonluklardan daha değerli olanı, altyapıdan Türk Futboluna isimsiz gençleri kazandırmaktır. İngiltere’de antrenörlük kurslarında üç altın kural vardır. Kurslarda bunlar başarının anahtarı olarak değerlendirilir.

1-      Çalıştırdığınız futbol kulübünün bütçesini dengede tutmak, o kulübü eksiye getirmemek.

2-        Altyapıdan futbolcular yetiştirmek

3-      Sportif başarı