-    KARABÜKSPOR’UN BEDAVA OYUNCUSU BÜYÜK TAKIMLARIN KABUSU OLDU

 

krb-lualua

 

40ac72c64b1f5498bf36c12540ccd442

Kardemir D.Ç Karabükspor’un geçen sezonun ikinci yarısında almayı planladığı ancak yüksek bonservis bedeli nedeniyle bu sezon bedelsiz olarak kadrosuna kattığı Lomana Lualua, özellikle büyük takımların korkusu olmaya başladı.

Geçen sezon ligde yaşadığı sıkıntılardan dolayı devre arasında İngiltere Championship Ligi takımlarından Blackpool’un forveti Lomana Lualua’yı transfer listesine alan Karabükspor yüksek bonservis bedeli ile karşılaştı. Takımında bonservisinin sezon sonunda biteceğini öğrenen kırmızı mavili ekibin yöneticileri 4 ay boyunca Lualua ile irtibatı koparmayarak, sezon sonunda kendisini Türkiye’ye davet etmişti. 2012 - 2013 sezonu için Türkiye’ye gelen ve yeni bir macera yaşamak için burayı tercih ettiğini söyleyen Lualua bugün oynadığı oyun ve fiziği ile bir çok takımın korkulu rüyası haline gelmeye başladı. Yüksek bonservis bedeli ile 4 ay gecikmeli olarak Karabükspor’a bedelsiz olarak gelen Demokratik Kongo Cumhuriyeti uyruklu futbolcu bu sezon ligde 5 golü bulunuyor.

Ülkesinde sevilen bir oyuncu olan ve özellikle kimsesiz çocuklara yönelik yaptığı yardımlarla bilinen Lomana Lualua için yapılan bir şarkısı da bulunuyor.