Tarihi ve turistik kenti güzelleştirmek için SafranboluKaya Erdem Caddesi ile başlayan binaların dış cephe kaplama projesi amacında kendini göstermeye başladı.

Eski binaların estetiğini güzelleştirmek ve şehri daha güzel bir hale getirmek amacıyla dış cephelerin kaplama projesi ilk etapta Kaya Erdem Caddesinde uygulanmaya başlandı.

Bir küçük bir cephesi Kıranköy’e diğer büyük cephesi ise Kaya Erdem caddesine bakan binada uygulanan dış cephe kaplama sistemi projenin anlamına son derece uygun olduğunu ortaya koydu.

Şehri güzelleştirmek ve eski binaların estetiğini daha iyi hale getirmek için yapılan dış cephe kaplama uygulamaları her ne kadar takdir görse de binaların üst katlarında bulunan tek başına tabelalar uygulamayı adeta baltalıyor.

Estetiği güzelleştirilen binalarda bu tür tabelaların çeşitli katlarında olmasının uygulamayı bozduğunu dile getiren vatandaşlar, bu tabelaların indirilmesini istiyor.

“Özellikle eski çarşıya gidiş yolu olan Kaya Erdem Caddesinde ne güzel bir uygulama yapıldı. Eski binaların dış cepheleri kaplanarak daha estetik hale getirildi. Fakat bu güzelliği binaların üst katlarında asılı olan bazı tabelalar bozuyor. Belediyenin bu tabelaları sökmesi gerekiyor.” Şeklinde görüş beyan eden vatandaşlar, güzelliği engelleyen unsurları dile getiriyorlar.

Safranbolu Belediyesi, kendi bütçesi dışında, İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve bazı sponsor firmaların mali desteği ile şehri güzelleştirmek için eski binaların dış cephe kaplamalarını ücretsiz yapmaya başlayan projeyi geçtiğimiz aylarda hayata geçirmişti.

Editör: Ergün Başkaya