AK Parti Safranbolu İlçe Başkanı Av. Mehmet Sarı, Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile Kültür ve Turizm Bakanlığı’nca "Safranbolu Müze Müdürlüğü" adı altında yeni bir Müze Müdürlüğünün kurulacağı müjdesini verdi.

İlçe Başkanı Sarı, desteklerinden dolayı Vali Fuat Gürel’e, Milletvekilleri Cumhur Ünal ile Niyazi Güneş’e ve AK Parti İl Başkanı İsmail Altınöz’e teşekkür etti.

İlçe Başkanlığının sosyal medyasından yazılı bir paylaşım yapan AK Parti Safranbolu İlçe Başkanı Sarı, açıklamasında şu ifadelere yer verdi;

“Ülkemizin 77 ilinde Kültür Bakanlığına bağlı olarak faaliyet gösteren 120 Müze Müdürlüğü bulunmakta olup, Müze Müdürlüğü bulunmayan illerimizde ise müzecilik hizmetleri en yakın ilde yer alan Müze Müdürlüklerince yerine getirilmekteydi. Karabük ilimiz ise Kastamonu Müze Müdürlüğüne bağlıydı.

Kültür varlıklarının korunması, sergilenmesi ve gelecek kuşaklara aktarılmasında önemli bir yer tutan müzelerimiz, kültür bilincinin artırılması, kültürel değerlerin korunması, kültür ve turizm potansiyelinin ortaya çıkarılması ile cazibe merkezi haline getirilmesinde büyük önem taşımaktadır.

Bugünkü yapısını 17-18. yüzyılda kazanan Safranbolu, Türk şehir yapısına uygun olarak, zamana ve ihtiyaca bağlı gelişen, birbirine eklenerek büyüyen ve doğaya uyum sağlayıp onu koruyan niteliği ile dikkat çeken Tarihi evleriyle, sokaklarıyla geleneksel Türk toplum yaşantısını korumayı başarmıştır.

Şehrimiz, dünyanın çok az yerinde rastlanacak zenginlikte bir tarihsel ve kültürel mirasa sahip olup, bölgede tespit edilmiş birçok arkeolojik, kentsel ve doğal sit alanı ile birlikte çok sayıda tescilli kültür varlığı, yazma ve basma eserler, tümülüs, höyük, kaya mezarı gibi kültür varlıklarını da barındırmaktadır.

Karabük ve çevresinin kültür varlığı potansiyeli ve tarihi değeri dikkate alındığında, Kültür Bakanlığımıza bağlı bir müzenin faaliyet göstermesi gerekliydi. Müzecilik hizmetlerinin, idari ve teknik açıdan verimli bir şekilde yürütülebilmesi amacıyla Safranbolu İlçemizde Kültür Bakanlığına bağlı bir Müze Müdürlüğü kurulma kararının alınması bizleri son derece memnun etmiştir. Safranbolu’muza ve Karabük’ümüze hayırlı olsun.”

Editör: Haber Merkezi