31 Mart Mahalli İdareler Seçimleri sonucunda tekrar seçilerek, ikinci dönem görevine başlayan Başkan Köse, Safranbolu Adliyesi önünde düzenlenen coşkulu törende, vatandaşların alkışları eşliğinde mazbatasını aldı.


Köse, "Karabük'ümüzün kuruluş yıldönümünde, sizlerin desteğiyle ikinci dönem için mazbatamı almanın gururunu yaşıyorum. Safranbolu'muza hizmet etmeye devam edeceğiz" dedi.

Mazbatasını alan CHP’li Safranbolu Belediye Başkanı Köse, yine kalabalık grup tarafından belediye binası önünde coşkuyla karşılandı.

Belediye binası önünde kalabalığa kısa bir konuşma yapan Başkan Köse, şu ifadeleri kullandı;

“Bu en önemli ve anlamlı günde beni yanlız bırakmadığınız için hepinizi saygı ve sevgiyle selamlıyorum, iyiki varsınız hepinize çok teşekkür ediyorum. Bugün çok önemli bir gün, Cumhuriyet kentinin günü, bugün aynı zamanda bir önemi daha var Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün 3 Nisan 1930'da biz kadınlara belediye seçimlerinde seçme ve seçilme hakkını verdiği gün. 3 Nisan bizim için çok önemli, Karabük'ün kuruluşunun ve Demir Çelik Fabrikalarının temelinin atıldığı gün çok önemli bir gün Cumhuriyet kentinin kurulduğu gün, böyle bir günde bu mazbatayı almak daha anlamlı benim için. Bizim için 2'inci kez bu başarıyı elde etmek 2019'daki başarıyı elde etmekten daha önemli . Bu dönemde yaşadıklarımıza, yaptıklarımıza, yapamadıklarımıza baktım.  Biz 5 yılın hesabını verdik, içinde bulunduğumuz atmosferin fotografını çektik gösterdik. Biz bu koşullarda şunlara rağmen bunları bunları yaptık, yapamadıklarımız bunlar ama yapamama sebeplerimiz var dedik ve hesabımızı verdik. Daha önce bu hesabı veren varmıydı bilemiyorum. Buna rağmen çok kirli bir siyaset yürütüldü, o yüzden diyorum bu başarı çok önemli diye hatta 2019'dan çok daha büyük bir oy farkı ile, çok daha fazla kişinin destekleri ile biz bu başarıyı elde ettik o yüzden çok kıymetli bir başarı tekrardan hepinize çok teşekkür ediyorum.

Bu seçimi kazanan şeffaflık oldu, adalet kazandı, bu seçimi samimiyet kazandı, bu seçimi Safranbolu'da yaşayan büyüklerimiz, yaşlılarımız,engellilerimiz, çocuklarımız, gençlerimiz kazandı. Bu seçimi sadece çirkin siyaset yapanlar kaybetti. Onun dışında Safranbolu kazandı. “

Ardından makamına oturan Başkan Köse, Karabük Net Haber’e ise özel bir açıklama yaptı ve “Öncelikle Safranbolu halkına teşekkür ediyorum. Onların güvenini kazanmışız bunu gördük ve onlara hizmet etmekten son derece mutluyum, son derece gururluyum bu kentin kadın belediye başkanı olmaktan özellikle gurur duyduğumu belitmek istiyorum. " diye konuştu.

Safranbolu Belediye Başkanı Elif Köse’yi mazbatasını alırken ve belediye binası önünde Milletvekili Cevdet Akay ile CHP Safranbolu İlçe Örgütü yalnız bırakmadı.

Köse7-1Köse6-1Köse5-1Köse4-1Köse3-1Köse2-2Köse1-2
Editör: Özenay Kahriman