Safranbolu Belediye Meclis Üyelerinden Erol Altuntepe ve Mehmet Baki Duvan’ın CHP İlçe Başkanlığı tarafından geçtiğimiz günlerde savunmaları istenmişti.

Grup kararına uymama, grup toplantısını izinsiz terk etme, parti içinde seçilmişlere saygısızca hareket etme gibi suçlamalar ile savunmaları istenilen CHP’li Safranbolu Belediye Meclis Üyeleri Erol Altuntepe ile Mehmet Baki Duvan’ın ilçe başkanlığına savunmalarını verdikleri öğrenildi.

İlçe Başkanı, İl Disiplinine Sevk Edecek mi?

Mehmet Baki Duvan 83 sayfa savunma verirken, Erol Altuntepe’nin ise parti tüzüğü gereği kendileri gibi seçilmişlerin ilçe başkanlığı tarafından savunmasının alınamayacağını vurguladığı belirtiliyor.

Safranbolu Belediyesi’nin toplam sekiz meclis üyesi içinden savunmaları alınan Altuntepe ile Duvan’ın, CHP Safranbolu İlçe Başkanı Bahtiyar Acar tarafından parti il disiplin kuruluna sevk edilmesi bekleniliyor.  

CHP örgütleri içinde ilçe teşkilatlarında disiplin kurulu organı bulunmadığından, il disiplin kuruluna sevk edilmesi gerekiyor.

Uyarı mı, Kınama mı, Yoksa İhraç Kararı mı Verilecek?

İl Disiplin Kuruluna sevk edilmelerine kesin gözüyle bakılan Altuntepe ile Duvan hakkında, il disiplinin nasıl bir karar vereceği ise merak konusu oldu.

İl Disiplin Kuruluna sevk edilmeleri halinde, her iki belediye meclis üyelerine uyarı veya kınama cezası verilmesi beklenirken, ihraç edilme kararının çıkmasının ise söz konusu olmayacağı ifade ediliyor.

Safranbolu Belediye Meclisinde Dengeleri Değişir mi?

Elif Köse’nin Başkanlığını yaptığı CHP’li Safranbolu Belediyesinde, meclis üyelerinin sandalye dağılımı bir hayli hassas durumda.

8 CHP’li, 4 İYİ Partili, 8 AK Partili ve 3 MHP’li Belediye Meclis Üyesinin olduğu Safranbolu Belediyesinde, 2 üye de bağımsız bulunuyor.

Savunmaları istenilen CHP’li iki meclis üyesinin ihraç edilmeleri veya kendi istekleri ile partilerinden ayrılması gibi bir durum olursa, Cumhuriyet Halk Partisi Safranbolu Belediye Meclis Üyesinde azınlık duruma düşüyor.

Hedef Abdullah Çakır mı?

Uzun yıllar CHP Karabük İl başkanlığı yapan Abdullah Çakır, geçtiğimiz günlerde Karabük'ten milletvekili adayı olmak için görevinden istifa etmişti.

Safranbolu İlçe Başkanı Acar'ın iki meclis üyesini disipline sevk etme gayretleri, il ve ilçe örgütlerinde büyük huzursuzluk ile kavgalar oluşturacağı ve dolayısıyla milletvekili adayı olmak için yoğun gayret gösteren Abdullah Çakır'a zarar vereceği belirtiliyor.

Çakır'ın bu son gelişmelerden de son derece rahatsız olduğu parti kulislerinde konuşulyor.   

İlçe Başkanı Bahtiyar Acar’a Tepki Büyük

Geçtiğimiz birkaç yıl önce CHP Safranbolu İlçe Yönetim Kurulu Üyesi olan bekar bir kadına, CHP’li Belediye Başkan Yardımcısı Halil Bakkal tarafından iftira atıldığı iddiaları gündeme gelmişti.

İftiraya uğradığını öne süren ilçe yöneticisi partili kadının yazılı ve sözlü talebine rağmen, kendi özel hayatı hakkında dedikodu yaptığını iddia ettiği Başkan Yardımcısı Bakkal’ın savunması istenmemiş ve bu nedenle partili kadın istifa etmişti.

Yaşanan bu olayları hatırlatan bazı partililer, CHP Safranbolu İlçe Başkanı Bahtiyar Acar’ın adil bir başkanlık yapmadığını dile getirerek, tepki gösteriyorlar.

Editör: Ergün Başkaya