Karabük Üniversitesi Safranbolu Fethi Toker Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Anıl Ertok Atmaca ve ekibi tarafından ortaya çıkarılan güzel sanatlar fakültesinin güzel fikri ile son derece sanata yakışır bir fotoğraf yarışması düzenlendi.

Karabük Üniversitesi Safranbolu Fethi Toker Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi ve KARDEMİR A.Ş. sponsorluğunda düzenlenen “EMEK” temalı 1. Ulusal fotoğraf yarışmasına 3 bin civarında başvuruyla rekor katılım oldu. 

Teması, günlük yaşamın her alanında var olan emeğin, fotoğraf sanatındaki yansımasını görebilmek amacıyla ana tema “EMEK” olarak belirlenen fotoğraf yarışmanın ünü il çapında başlayıp il sınırları ve ülke sınırlarını aşarak rekor bir başvuruya ulaştı.

Küçük çaplı olacağı düşünülen yarışmaya 3 bin civarında rekor başvuru yapılınca Türkiye rekoru kırıldı.

Karabük Üniversitesi Safranbolu Fethi Toker Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Anıl Ertok Atmaca yaptığı konuşmasında, “ ‘EMEK’ temalı fotoğraf yarışması, hem Kardemir A.Ş. hem de Karabük Üniversitesi tarafından birlikte düzenlenen fotoğraf yarışması çok güzel bir olaya dönüştü. Başlarken böyle hayaller kurarak başlamamıştık. Bakalım nereye gidecek derken sonradan sonraya hayal ettiğimiz her şey ekip arkadaşlarımızın da doğru tercih edilmesi ile neyi hayal ettiysek gerçekleşir oldu. Jüri üyelerimiz gerçekten çok kıymetli ve çok yoğun insanlar bizler hayal ederek gelmezler ama yine de söyleyelim diyerek çıktığımız bu yolda onlarında olumlu ve güzel dönüşleriyle çok güzel bir ekip kurduk bizlerde bu kadar beklemiyorduk. Organizasyon ekibimizin de işi bilen çok sağlam kişiler olması bu konuda çok etkili oldu. Bu yarışma başlarken KARDEMİR olmadan olmazdı ve onların destekleri içinde çok teşekkür ederiz. Sonunda yarışma belli bir yere geldi derken başvurular başladı ilk etapta bizler kaç kişi olur diye düşünürken Türkiye rekoru kırdık 3 bin civarında bir fotoğrafla karşı karşıya kaldık bizde çok şaşırdık." dedi.

Jüri üyelerinde Faruk Akbaş, F. Dilek Uyar, Mehmet Turgut, Prof. Dr. Özer Kanburoğlu gibi çok güçlü isimlerin içerisinde bulunduğu yarışma iki tur üzerinden düzenlenecek olup, ilk tur Türkiye Fotoğraf Sanatı Federasyonu (TFSF) kurallarına uygun olarak online puanlama olarak, final turu yüz yüze yapılacak.

20 adet sergilemenin yapılacağı yarışmanın Gala’sı 31 Mayıs 2022 Salı günü saat 19.00’da Karabük Üniversitesi (KBÜ) Safranbolu Fethi Toker Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi, Safranbolu Prof. Dr. Sadettin Ökten Konferans Salonu’nda başlayıp 19.30’da ödül töreni yapılacaktır.