CHP’li Safranbolu Belediye Başkanı Elif Köse, annesinin memleketi Eflani’de yapılan bayramlaşmadaki konuşmasında ağır muhalefet yaptı.

Sadece Belediye Başkanlığı yaptığı Safranbolu’da değil, Karabük’ün diğer ilçelerinde de kendisine sempati duyulan ve bölge siyasetinin ‘Topuklu Efesi’ olarak adlandırılan Elif Köse, gençlerin CHP’ye üye olmaktan çekindiğini ifade ederek nedenini de “Ya kendileri, ya büyükleri CHP’ye üye olduğu zaman işe giremeyeceği endişesi yaşıyorlar.” İfadeleri ile ortaya koydu.

“Bizim şansızlığımız şu anda iktidarda olmamamız ama hedefimiz iktidara yürümek, iktidara geldiğimizde bu dinamizmle, bu enerji ile Eflani’de hak ettiği hizmeti görecek diğer ilçelerimizde görecek.” Diyen Elif Köse, Safranbolu’da nasıl bir belediyecilik yaptığını şu ifadeler ile anlattı;

“Biz Safranbolu da 42 yıl sonra belediye başkanlığını aldık ve sosyal belediyecilik nasıl yapılır bunu Safranbolu da en üst seviyede göstermeye çalışıyoruz. Belediye sadece beton atan, çöpleri toplayan, yolları yapan kurumlar değildir.

Belediyeler insanların yaşadıkları kentte daha huzurlu, daha konforlu yaşamalarını sağlayan ve yanlarında onlara dokunan, onların problemlerini anladığını hissettiren başkanlar isterler aslında. Sadece mekanik bir şey değildir belediye başkanlığı. O yüzden biz belediye başkanlığının nasıl yapılması gerektiğini, sosyal, kültürel alanlarda da hizmetlerin nasıl olması gerektiğini hatta üreten bir belediyenin nasıl olması gerektiğini Safranbolu da gösteriyoruz.”

“Yanlış politikalardan dolayı üreten değil, tüketen bir ülke olduk”

Topuklu Efe, CHP İktidarında üreten bir toplum olmaya yeniden başlayacaklarını ve bunun örneğini Safranbolu Belediyesi olarak ufak çapta göstermeye çalıştıklarını anlatarak, konuşmasında şu ifadelere yer verdi;

“Bilmiyorum takip ediyor musunuz ama biz göreve geldikten sonra Safranbolu Belediyesi üreten bir belediye oldu. Hem hesap veren şeffaf, herkese eşit mesafede ve aynı zamanda üreten.

Benim yaşlarımda ders kitaplarında Türkiye tarım ve hayvancılık ülkesiydi. Şimdi var mı, son 20 yılda bitti. Biz artık her şeyi samanı bile ithal eden bir ülke haline geldik. Sadece Eflani için değil, bu yanlış politikalarla ülkemiz maalesef tüketen bir toplum haline dönüştü. Biz bunun tam tersi olması gerektiğini Safranbolu’da küçük küçük de olsa kendimiz üreterek, ürettiğimizi toplumla paylaşarak, nasıl olması gerektiğini anlatarak devam ediyoruz. Bunun daha genişletilmiş halini inşallah iktidara geldiğimizde ki Cumhuriyet Halk Partili belediye başkanlarının hepsi bu öneriye saygı duyuyoruz. Türkiye’de neler olabileceğinin örneğiyiz aslında.”

“Gençler işe girememe korkusuyla CHP’ye üye olamıyor”

Çok ilginç tespitlerde bulunan Başkan Köse, gençlerin işe girememe endişesiyle CHP’ye üye olamadıklarının altını çizdi ve “Gençlere çok görev düşüyor bu arada. Gençler konusunda biz maalesef çok sıkıntılı bir partiliyiz, ben aslında onları da anlıyorum. Çünkü istihdam konusunda Cumhuriyet Halk Partisi’nde gözükmek sizleri sıkıntıya düşürüyor gibi düşünüyorsunuz ya da büyüklerimiz öyle düşünüyor. Ama inşallah bu makûs talihimizi yeneceğiz sizlere de iş imkânı sağlayan, üretim yapan, istihdam sağlayan yerleri Cumhuriyet Halk Partisi sayesinde açacağız. Çünkü üretmek önemli, üretmediğimiz takdirde de gençlerimiz işsiz kalıyorlar maalesef. Üniversiteleri çoğaltmakla problem çözülmüyor, daha da büyüyor. O yüzde biz iktidar olmak zorundayız.” Diye konuştu.