İKİ YIL ÖNCE DOĞRUDAN 2 BİN TL AYLIK KİRAYA VERİLEN CAM SEYİR TERASI, BU SEFER İHALE YOLU İLE KİRAYA VERİLİRSE AYLIK 10-15 BİN TL İLE İŞLETME TALİPÇİSİ ÇIKACAĞI ÖNE SÜRÜLÜYOR


 

seyir-terasi

Safranbolu İncekaya kanyonuna 2012 Mayıs ayında Karabük Valiliği Köylere Hizmet Götürme Birliği tarafından 500 Bin TL’ye yapılan cam seyir terası yeniden kiraya verilecek.

Aylık 2 Bin TL gibi komik bir rakamla işletmeye verilen İncekaya kanyonundaki cam seyir terasının iki yıllık kira sözleşmesi sona erdi.

İhaleye çıkarılmadan işletmeye verildiği için, o zaman çok eleştirilen İncekaya cam seyir terasının müstecirine Safranbolu Kaymakamlığı tarafından boşaltma talimatı yazısı gönderildi.

BU SEFER İHALEYE ÇIKARILACAK MI?

Safranbolu’ya gelen turistlerin çoğunluğunun ziyaret ettiği İncekaya cam seyir terasının ciddi kazançlar elde ettiği belirtilirken, ihale yolu ile işletmeye verilmesi gerektiğini ifade eden yakın çevreler “Burası ihale yolu ile kiraya verilirse, aylık 10-15 Bin TL gibi bir rakamla kiraya verilebilir.” İddiasında bulunuyorlar.

DÜNYA DA İKİ ÖRNEĞİ VAR  

Yerden 80 Metre yükseklikte kırılmayan camdan yapılan ve 100 metre karelik alanı kapsayan cam seyir terası 75 ton ağırlığı taşıyabiliyor.

Yerli imkanlarla 30 günde yapılan yapılan İncekaya Kanyonu cam seyir terasının Dünya’da iki örneği var. Amerika, Arizona ile Gürcistan, Kutaisi kentinde bulunuyor.