MHP SAFRANBOLU İLÇE BAŞKANI AHMET SAVAŞ "SAFRANBOLU HALKI KANSEROJEN İÇEREN BORULARDAN SU İÇİYOR"

 

ahmet-savas-safranbolu-suMHP Safranbolu İlçe Başkanı Ahmet Savaş, Safranbolu halkının kanserojen içeren borulardan su içtiğini iddia etti.

Milliyetçi Hareket Partisi Safranbolu İlçe Başkanı Ahmet Savaş, Safranbolu’da suya yapılan zamma tepki göstererek, Safranbolu halkının suyu en pahalı içen halk olduğunu söyledi.

Suya yapılan zammın çok yüksek olması nedeniyle emeklilerin mağdur edildiğini kaydeden Savaş, “Safranbolu’da suya yüzde 20 zam yapıldı. Bu emekli kenti olan şehir için müthiş para. Ben çevre belediyelerini arayarak suların fiyatlarını aldım. Bartın Belediyesi’ni aradım, Bartın’da suyun bir tonu 2.25 Krş, Karabük Belediyesi’ni aradım 1.74 Krş, ama Safranbolu Belediyesi’nde suyun tonu 2.77 Krş, çevre belediyelerin içerisinde en pahalı hizmeti alan Safranbolu halkıdır. Biz bundan son derece muzdaripiz. Emekli kenti olan bu şehirde bu paranın çok yüksek olduğuna inanıyorum. Hükümetin emekliye memura vermiş olduğu zamlara baktığımız zaman bu korkunç derecede zam demektir. Bu nedenle bunun yeniden değerlenip mağduriyetin önüne geçilmesi gerekir. Çevre belediyeler arasında suyu en pahalı kullanan halkız” dedi.

İçme sularında sıkıntılar olduğunu da kaydeden Savaş, “İçme sularımızda sıkıntılarımız var. Bir arıtma tesisi yapıldı, DSİ devreye girdi arıtma tesisi yapıldı. Karasu denilen suyun bir kısmını Karabük’e bir kısmını Safranbolu’ya verilmesini söyledik. Safranbolu iki kesimden su alıyor. Birincisi dağdan gelen Sarıçiçek tarafından su kaynağı diğeri de Karasu’yun buraya akıtılması. Ben Yenimahalle’de oturuyorum, bu arıtma çalışıyor mu çalışmıyor mu bunun farkında değilim. Çeşmemden akan su bir farklılık kazanmadı. Suyun arıtıldığına da inanmıyorum. Bu arıtma Safranbolu’ya gelen suyu arıtıyor mu arıtmıyor mu bu konuda bir bilgimiz yok. Ben bir farklılık hissetmiyorum” diye konuştu.

Safranbolu halkının kanserojen içeren borulardan su içtiğini savunan Savaş, şöyle konuştu;

“Geçmiş belediyelerin yönetimlerinde bunun çok büyük tantanaları oldu. Bugünkü mevcut iktidarın zihniyeti de aynı. Aspesli borular kanserojen üretmektedir, halkın sağlına zararlı, o günkü şartlarda kimse dinlenmedi. Aradan 10 sene geçti, Safranbolu halkı hala daha aspesli borulardan kanserojen içeren sular içmektedir. Bunun sağlığa zararlı olduğu bilim adamları tarafından tespit edilmiştir. Eğer Safranbolu’yu seviyorsanız, öncelikle bu su borularının değiştirilmesi gerektiğine inanıyorum.“