AK PARTİ SAFRANBOLU BELEDİYE BAŞKAN ADAYLIĞINA MEVCUT BAŞKAN AKSOY İLE DEVAM EDECEĞE BENZİYOR


 

necdet-aksoy-kesingibi


AK Parti Safranbolu Belediye Başkan adaylığının belirlenmesine saatler kala Ankara kulislerinden gelen gayri resmi bilgilere göre, mevcut Belediye Başkanı Necdet Aksoy ile yola devam edileceği yönünde intibalar uyanmaya başlandı.

Mevcut Belediye Başkanı Necdet Aksoy’un haricinde dört aday adayının bulunduğu Safranbolu’da seçime hazırlanan AK Parti, 2009 yerel seçimlerinde mevcut başkan Nihat Cebeci'yi aday gösterilmemiş ve yerine Necdet Aksoy aday gösterilmişti.

250 oy gibi bir farkla CHP Adayı Mustafa Eren karşısında seçimi kazanan Necdet Aksoy’un, yine 2009’da olduğu gibi değiştirilmesinde sıkıntı olacağı ifade ediliyor.

Parti Genel Merkezi, Safranbolulu seçmenlerin kafasında bir soru işareti oluşturmamak için bu sefer mevcut ile seçime girmeyi düşündüğü güçlü bir şekilde belirtiliyor.

Karabük adayı olan Mehmet Ceylan’a da yakınlığı ile bilinen Necdet Aksoy’un tekrar aday gösterilme noktasında, Ceylan’ın da ısrarı olabileceği de ihtimaller arasında gösteriliyor.

Yine edinilen gayri resmi bilgilere göre, AK Parti Karabük’ün tüm ilçelerinde mevcut belediye başkanları ile devam etme kararı aldığı yönünde.

Yarın (29.11.2013 Cuma) Karabük ve ilçelerinin tamamında AK Parti adaylarının açıklanmasına da kesni gözüyle bakılıyor.

Necdet Aksoy'un aday gösterilmesi halinde, Safranbolu ile ilgili çok önemli projeler hazırlattığı da öğrenildi.