Safranbolu Belediyesinin aldığı halk otobüsleri, Elektronik Ücret Toplama Sistemi'nin kurulumu ile birlikte geçtiğimiz Mart ayında hizmete girmişti. Aynı tarihte otobüslerde geçerli olan tam, İndirimli ve ücretsiz elektronik biniş kartlarının basım ve satışına da başlanılmıştı.

Safranbolu Belediye Meclisinin kararı ile Elektronik Ücret Toplama Sistemi ücret tarifeleri belirlenmiş ve makul bir tarihten sonra nakit binişlerin tamamının kaldırılmasına karar verilmişti. Alınan karar doğrultusunda, 15 Temmuz 2021 tarihinden itibaren Safranbolu Belediye otobüslerinde nakit ödeme kabul edilmeyeceği açıklandı.

Otobüslere ‘Safranbolu Kent kart’ veya temassız özellikli tüm kredi kartlarıyla biniş yapılabildiği, ayrıca araçlarda ödeme esnasında HES Kodu sorgulaması yapılacağı ve riskli kişilerin otobüslere binmesine izin verilmeyeceği de açıklandı.  

Yapılan açıklamada “Vatandaşlarımızın Kent kart veya temassız özellikli kredi kartlarını www.hes.safranbolu.bel.tr adresinden eşleştirmeleri gerekmektedir. Daha hızlı ve kaliteli bir hizmet alabilmek için en yakın kent kart bayilerinden kent kartlarını temin etmeleri, sağlıklı bir yolculuk için mevcut veya yeni alınacak kent kartlar ile temassız özellikli kredi kartlarının HES Kodu ile eşleştirilmesi için son tarih 14 Temmuz 2021'dir.” Denildi.