Uluslar arası yayın yapan Multicultural Guide, geçtiğimiz ayki sayısında Safranbolu’ya yer verdi.

 

safranbolu-guideUluslararası yayın yapan ve Kültür Bakanlığı tarafından yurt dışındaki Büyük Elçilikler, Ataşelikler, hava yolları şirketleri gibi önemli yerler aracılığı ile dağıtımı yapılan ve dünyanın en fazla takip edilen dergilerinden birisi olan Multicultural Guide geçtiğimiz ayki sayısında Safranbolu’ya 6 sayfa ayırdı.

Dergi Safranbolu’nun kültürel zenginliklerini, görülmesi gereken yerlerini, tarihini anlatırken, Safrandan da “Safran Mucizesi” olarak söz etti. Safranbolu’ya özgü tatlarında anlatıldığı dergide, bükme, perohi, bütün et yemeği, etli bamya, dilme fasulye, keşkek, makarna, su böreği, haluşka ve baklavanın mutlaka tadılması gereken Safranbolu’ya özgü lezzetler olduğu dile getirilirken, gerek saat kulesi, müzeleri, cam seyir terası, gerekse bulak mağarası, cinci han yemeniciler çarşısı ve incekaya su kemerine kadar Safranbolu her yönüyle tanıtıldı.

Uluslar arası platformda dağıtımı yapılan ve Türk kültürünü dünyaya tanıtan derginin Safranbolu’ya 6 sayfa ayırması Safranbolu’nun tanıtımına da ayrıca katkı sağlıyor.