MİLLİYETÇİ HAREKET PARTİSİ SAFRANBOLU İLÇE BAŞKANI AHMET SAVAŞ, SAFRANBOLU BELEDİYE BAŞKANI’NA YAPILAN SALDIRIYI VE BU SALDIRIYI HABER YAPAN GAZETECİYE BAŞKAN’IN SALDIRMASINI KINADI


 

Milliyetçi Hareket Partisi Safranbolu İlçe Başkanı Ahmet Savaş, Safranbolu Belediye Başkanı Necdet Aksoy’a yapılan saldırıyı kınarken, bu saldırıyı haber yapmaya çalışan gazeteciye saldıran Belediye Başkanı Necdet Aksoy’u kınadı.

MHP İlçe Başkanı Savaş, yayınladığı basın açıklamasında şu görüşleri paylaştı;

ahmet-savas"Dün Safranbolu da iki üzücü olay meydana geldi.

Bu olaylardan bir tanesi, Safranbolu Belediye Başkanı Necdet Aksoy'a akli dengesi yerinde olmayan bir vatandaş tarafından yapılan saldırı.

Safranbolulu bir vatandaş olarak bu olaya son derece üzüldüm, Sayın Belediye Başkanına yapılan bu saldırıyı kınıyor, kendilerine geçmiş olsun diliyorum.

İkinci olay, en az birinci olay kadar vahim ve üzücü. Çünkü ikinci olay aklı başında ve Safranbolu'nun Şehri-i Emini olan Belediye Başkanı Necdet Aksoy tarafından kendisine yapılan saldırıyı haber yapmak isteyen basın mensubuna karşı yapılan saldırı ve darp etme olayıdır.

Bir basın mensubu aynı zamanda kamu adına görev yapar, siz şahıs olarak bu basın mensubunu sevmeye bilirsiniz, fakat onun mesleğini yapmasını engelleyememesiniz.

Safranbolu Belediye Başkanı Necdet Aksoy'un AKP Karabük İl Başkanı Ömer Ayarın, İl Genel Meclis Başkanı Hüsnü Özcan’ın da olduğu esnada, Karabükün Sesi Gazetesi muhabiri Ayhan Yıldırım’a saldırması, onu darp etmesi, huzur kenti Safranbolu’da huzursuzluğa sebep olmuştur.

Hangi haklı sebep olursa olsun, bu saldırı hoş görülemez ve kabul edilemez. Sayın Belediye Başkanı Necdet Aksoy’un bu ilk olayı değildir. Sayın Başkan daha öncede Bostanbük’ünde Ahmet Türk'le kavga etmiş ve mahkemelik olmuştu. Safranbolu’nun Şehr-i Emini olan Belediye Başkanı, bir şehrin orda yaşayan insanlarla kavga edilerek değil, konuşup, uzlaşarak yönetilmesi gerektiğini bilmesi gerekir. Ben yaptım oldu, ben bilirim, ben istediğimi yaparım, güç bende edası ile hareket etmesi son derece yakışıksız bir harekettir.

Olayın diğer bir vahim tarafı ise Belediye Başkanının yanında bulunan AKP İl Başkanı ile İl Genel Meclis Başkanının bu olaya seyirci kalmasıdır. Acaba bu iktidar mensuplarının bir güç gösterisi midir?

‘Bakın biz basın mensubu falan anlamayız, bize karşı çıkanı bu şekilde bertaraf ederiz.’ demek mi istiyorlar? Bu olayı MHP Safranbolu İlçe Teşkilatı olarak şiddetle kınıyoruz.”