Safranbolu Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü ekipleri, iki gün önce yağmaya başlayarak kaldırımları kaplayan kar ve buzlanma nedeniyle vatandaşların mağdur olmaması için temizliğe devam ediyor. Müdürlükten yapılan açıklamada, sabahın erken saatlerinden itibaren özellikle kent merkezindeki ve ara sokaklardaki kaldırımlarda temizlik çalışmasının sürdürüldüğü bildirildi. Ekipler ayrıca Halk Masası ve Whatsapp ihbar hattına gelen talepleri de yerine getirdi.

Konu ile ilgili kısa bir açıklama yapan Safranbolu Belediye Başkanı Elif Köse, “Daha önce de belirttiğim gibi, Belediyemiz tüm ekipleri ile mesai mefhumu gözetmeksizin görev başında. Fen İşleri, Temizlik İşleri, Park ve Bahçeler, Zabıta ve İtfaiye Müdürlüklerimiz ile Halk Masası birimimiz, olası bir acil duruma karşı teyakkuzdalar.” dedi.

Kar yağışı ile Safranbolu’nun muhteşem bir görüntüye büründüğünü ifade eden Başkan Köse, “Her mevsimin kendine özgü bir zorluğu var. Bizim görevimiz bu zorlukları vatandaşımıza yaşatmadan, onların hayatlarına sorunsuz devam edebilmelerini sağlamak.” diye konuştu.