Safranbolu Fethi Toker Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi’nde Ahi Evran Mesleki ve Teknik Eğitim Anadolu Lisesi öğrencileri tarafından hazırlanan 12 Mart İstiklal Marşı kabulünün 100.yılı ve Mehmet Akif Ersoy’u anma programı gerçekleşti.

Programa Safranbolu Kaymakamı Mehmet Türköz, Safranbolu Belediye Başkanı Elif Köse, 125. Jandarma Komando Eğitim Alayı Komutanı Albay Hasan Başkök, İlçe Emniyet Müdürü Bülent Yeşilyurt, İlçe Jandarma Komutanı Emrah Aydın, İlçe Milli Eğitim Müdürü Hasan Gümüş, Kurum Amirleri, Siyasi Parti ve STK yöneticileri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

Programında konuşma yapan, Kaymakam Türköz; "İstiklal Marşımızın Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından milli marş olarak kabul edilişinin 100. yıl dönümünde; başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere, kurtuluş savaşımızda şehit düşen tüm kahraman askerlerimizi ve milli şairimiz Mehmet Akif Ersoy’u rahmet, şükran ve minnetle anıyorum, Safranbolulu hemşehrilerimizin ve tüm Milletimizin ‘2021 İstiklal Marşı Yılını’ kutluyorum" dedi.

Belediye Başkanı Köse ise program sonrası yaptığı konuşmada "İstiklal Marşı’nda tarihimizde altın bir madalya gibi duran Kurtuluş Savaşı’nın unutulmaz izleri ve aziz şehitlerimizin kutsal ruhları bulunmaktadır. Milli Şairimiz Mehmet Akif Ersoy’u, bütün Şehit ve Gazilerimizi rahmet, minnet ve şükranla anıyorum" dedi.

Anma programı, şiir dinletileri, video ve tiyatro gösterimi sonrası, İlkokullar, Ortaokullar ve Ortaöğretim kademeleri arası düzenlenen şiir, resim ve komposizyon yarışmalarında dereceye giren öğrencilere Kaymakam Mehmet Türköz, Başkan Köse ve protokolün ödül takdimi ile sona erdi.