CHP SAFRANBOLU İLÇE TEŞKİLATININ DÜZENLEDİKLERİ YEMEĞE BİNE YAKIN PARTİLİ KATILDI


 

chp-yemek


CHP Safranbolu İlçe Başkanlığı tarafından Cumhuriyetin 90. yıldönümü nedeniyle Bağlar Saray Otel’de yemek düzenledi.

Yemeğe CHP Ordu Milletvekili İdris Yıldız, İl Başkanı Bayram Karadağ, İlçe Başkanı Abdullah Çakır, CHP Safranbolu Belediye Başkan aday adayları Bülent Türkoğlu, Cumhur Onkardeşler ve Abdullah Kütükçü ile çok sayıda partililer katıldı.

Yaklaşık bin kişinin katıldığı CHP’nin yemeğinde Andımız ve Atatürk’ün Gençliğe Hitabesi okundu.

Yemekte bir konuşma yapan CHP Ordu Milletvekili İdris Yıldız, 4 bayan milletvekilinin başörtüleriyle TBMM’ye gelmesiyle ilgili, “Türkiye hep beraber bir konuya odaklandı. Başörtülü 4 bayan milletvekilinin geleceği ve bununla ilgili TBMM’de parti gruplarının tavırları, düşünceleri ve gösterecekleri tepki ülkenin gündemini kapladı. Bir kesim ise CHP’nin mecliste tartışma oluşturması ve bu tartışma ile meclisi kavga ortamına sürüklemesi ve buradan da ülkenin hep beraber yaşadığımız bölünmüşlüğü parçalanmışlığı Sayın Başbakan’ın ülkeyi ikiye ayrıştırılmasını mecliste görülmesini beklediler. AK Parti’de bunu özellikle kurguladı. Mecliste öyle bir olay cereyan etmedi. Partiler, görüşlerini düşüncelerini tavırlarını demokrasi adına ortaya koydular. Hep beraber meclisteki milletvekilleri yüz akı ile çıktı. Kamuoyunu bugün bir barış havası içinde. Ben o mutlu havayı yaşayan milletvekili olarak buraya gururla geldim” dedi.

“Başı örtülü milletvekili bayan arkadaşlarımızın meclise gelmesinden gocunmadık, yüksünmedik, onların oraya gelişleri ile kavga dövüş oluşturmadık” diyen Yıldız, “Ama bu kadın milletvekillerimiz Türkiye’de demokrasi yaşattık derken, kadın haklarını, Türkiye’de yokluğu, yoksulluğu, bugün içinde bulunduğu çıkmazımızı, hepsini bir tarafa bıraktılar. Onlar için tek bir şey vardı, Allah kabul etsin hacca gidip tövbe etmişler. O tövbelerinin gereği olarak da meclise başörtüsü tıkılarak gelmişler. AK Partili o bayan arkadaşlarımız bugün varlıklarını laik Türkiye Cumhuriyetine borçlular. Bizim barışımız Türkiye Cumhuriyetinin laik olmasından kaynaklandığını bir kere daha akıllarına yer etmesidir” diye konuştu.

Ordu Milletvekili Yıldız konuşmasının ardından, CHP Safranbolu Aday Adaylarını yanına çağırarak, kim aday olursa olsun, ona destek ve yardımcı olunacağına dair üç aday adayından da söz aldı.

CHP Safranbolu İlçe Başkanı Abdullah Çakır, düzenledikleri yemeğe olan katılımdan bir hayli memnun kaldıklarını belirtti.