Safranbolu Belediyesi İzmir’de merkez üssü Seferihisar ilçesi olan ve farklı şehirlerden de hissedilen 6.6 büyüklüğündeki depremin ardından yardım elini uzatmak üzere harekete geçti. Bölgeye, deprem sonrası ihtiyaçları göz önünde bulundurarak ilk etapta battaniye ve ihtiyaç malzemesi gönderildi.

Safranbolu Belediye Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü bünyesinde faaliyet gösteren ‘’Hayır Çarşısı’nda’’ Safranbolulu vatandaşların bıraktıkları yardım eşyaları dezenfekte edilerek hazır hale getirildi. Belediye Başkanı Elif Köse’nin talimatı ile Safranbolu Belediyesi 3 personeli ile sıcak çorba ve içecek ikramı yapılabilen mobil karavan, depremzedelerin hizmetine sunuldu. Belediyenin mobil karavanı İzmir Bayraklıda, eski Sakarya Caddesindeki toplanma alanında çadırlarda kalan İzmirlilere mutfak olarak hizmet vermeye başladı.

Arama kurtarma çalışmalarını yakinen takip ettiğini belirten Başkan Köse ‘’ Enkaz altından sağ çıkarılan Elif ve Ayda bebek umudumuz oldu; Arama kurtarma ekiplerine sonsuz teşekkürlerimi sunarım. Bizler de güzel İzmir’imizin yanında olduğumuzu göstermek için Safranbolu’da yaşayan hayırsever vatandaşlarımızın bıraktıkları yardım malzemelerini İzmir’e ulaştırdık. Ayrıca Belediye olarak 3 personelimizle mobil karavanımız depremzedelere sıcak çorba ve içecek ikramı yapmaya başladı. Büyük bir dayanışma örneği gösteren Safranbolu’da yaşayan hayırseverlerimize de sonsuz şükranlarımı sunuyorum. Depremde hayatını kaybeden yurttaşlarımıza Allah’tan rahmet, yakınlarına sabır, yaralılarımıza da acil şifalar diliyorum.’’ dedi.