Safranbolu Belediyesi, tüm birimleri ile görev başında. Fen İşleri, Temizlik İşleri ve Park Bahçeler Müdürlüğü ekipleri, vatandaşların kar yağışıyla oluşan yığın ve buzlanma nedeniyle mağdur olmamaları için var güçleri ile çalışmalarına devam ediyor.

Fen İşleri Müdürlüğü personeli, vatandaşların buzlu yollarda can tehlikesi yaşamaması için dün gece saatlerinde de tuz sermeye devam etti. Temizlik İşleri Müdürlüğü ekipleri, yaya geçitlerinde ve kaldırımlarda yaptığı kar temizleme çalışması ile, ilçe halkının rahat yürüyebilmesi için çabaladı. Devrilen ağaçların kaldırılması ve parkların temizlenmesi işlerini de Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekipleri sürdürdü.

İki gün önce başlayan etkili kar yağışıyla beraber ekiplerin de kâr küreme ve tuz sermeye başladıklarını belirten Safranbolu Belediye Başkanı Elif Köse, “Önceliğimiz ana yollar. Arkadaşlarımız 3 vardiya sistemi ile gece gündüz demeden vatandaşlarımızın işlerine rahatça gidebilmeleri için öncelikle ana güzergâhlarda arta kalan zamanda da ara arterlerde yol açma ve tuzlama yapıyorlar." dedi.

Olası yoğun yağışa ve buzlanmaya karşı ekiplerin 7/24 hazır olduklarını ifade eden Başkan Köse, “Temizlik İşleri Müdürlüğümüze bağlı personelimiz özellikle yayanın yoğun olduğu kaldırımlarda çalışmalarını sürdürüyor. Yine yağıştan etkilenen, yıkılan ağaçların ve dalların toplanması ile ise Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekiplerimiz ilgileniyor.” diye konuştu.

Vatandaşlardan gelen taleplere de yetişmeye gayret gösterdiklerini kaydeden Safranbolu Belediye Başkanı Elif Köse, ilgili birimlere gelen ihbarları da ivedilikle cevaplandırarak, mağduriyetin giderilmesinin sağlandığını söyledi.