CHP SAFRANBOLU BELEDİYE BAŞKAN ADAYI MUSTAFA EREN, KENTİN SORUNLARINI BİLDİKLERİNİ BELİRTEREK, “ÇÖZÜMLER İLE GELİYORUZ” DEDİ


 

eren-geliyoruz


 

CHP Safranbolu Belediye Başkan Adayı Mustafa Eren, kentin her anda sorunu olduğunu belirterek, halkında desteğiyle bu sorunları çözeceklerini söyledi. Kentin en önemli sorunun işsizlik olduğunu belirten Eren, bu konuda belediye olarak üstlerine düşen görevi yerine getireceklerini söyledi.

Eren, “Kentimizin sorunlarını biliyor gerekli olan kısımlarda yaptığımız anketlerle sorunlarımızın önem sırasını belirliyoruz. İşsiz gençlerimiz ile işveren arasındaki iletişimsizlik, iş arayan dostlarımızın ve işverenlerin İŞKUR’u gerekli şekilde kullanmamaları ve bilgilendirmemeleri, işverenlerin destek olarak gördüğü belediyenin yeterli iş sahası oluşturulmaktaki eksiklikleri şehrimizde böyle bir sorunun oluşmasına neden olmaktadır. Bu sorunun ç özümü belediye bünyesinde oluşturulacak olan irtibat bürolarıdır. Bu büroların görevi gerekli olan iş alanlarını tespit edip işveren ile işsiz gençlerimiz arasındaki kopukluğu gidermek ve mevcutta bulunan kadrolara yeterli personelin sağlanması olacaktır” dedi.

Tarihi Çarşı’da hizmet veren esnafın siftah yapmadan dükkan kapattığını belirten Eren, “Turizm sektöründe hizmet veren tüm insanlarımızın en çok yakındıkları konu gelen konukların kısa süreli konaklamaları ya da günübirlik ziyarette bulunmaları. Esnafımız siftah yapmadan dükkanını kapama sıkıntısı yaşıyor, arz ve talep, turizmin ve ticaretin olmazsa olmazı. Kültürel etkinlikler tarihi çarşıda yapılacak. Amfi tiyatro, çok amaçlı salonlar, konferans turizmine imkan sağlayan mekanlar yapılacak. Terminal başta olmak üzere, şehrin belirli noktalarında turizm danışma büroları açılacaktır. Şehrimizin merkezi yerine cumhuriyet dönemini simgeleyen en modern bir saat kulesi yapılacak, eski ve yeni yerleşim alanları simgesel olarak bütünleştirilecektir” diye konuştu.

Emeklileri Unutmadık
Eren, emekliler için sosyal tesis yapılacağını belirterek şunları söyledi:

“Emeklilerimiz için sosyal tesis yapılacak, her türlü imkanların bulunacağı bu tesis ayrıca emeklilerimize günlük iş yapma imkanı sağlayan iletişim merkezi olacak. Su ücretlerinde yeniden düzenleme yapılacak, suyun fiyatı ucuzlatılacak. Emeklilerimiz hafta sonları gezilere götürülecek, tarihi mekanları ziyaret etme imkanları sağlanacak.”

Tarihi Çarşı Pazar Yeri Düzenlemesi
Tarihi Çarşı’daki Pazar yerinde düzenlemeler yapılacağını belirten Eren, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Tarihi Çarşı Pazar yeri yeniden düzenlenerek Pazar dışında o mekanlarda ticaret hizmeti veren vatandaşlarımızın özellikle otopark ile ilgili sıkıntıları giderilecek. Tarihi Çarşı Pazar yeri farklı şekilde cazibe merkezi aline getirilecek. Bağlar sulama suyu hayata geçirilecek. Kreş açılacak, hastane altında yaptığımız ancak, çalıştırılmayan şelalenin bulunduğu alan seyir terası olarak düzenlenecek. Perşembe pazarının bulunduğu alanın üzeri kapatılacak, diğer günlerde de ev hanımlarının yöresel ürünlerini değerlendireceği mekanlar oluşturulacak.”

eren-geliyoruz-2“Ruhsat Harcı Alınmayacak”
Sitelerdeki boş olan görevli ve kazan dairelerinin daireye dönüştürülmesinde ruhsat harcı alınmayacağını belirten Eren, “Konutların doğalgaza geçmesiyle sitelerde boş olan gerek görevli gerekse kazan dairelerinin konuta elverişli getirilmesine imkan sağlanarak ruhsat harcı alınmayacak. Çarşıdaki vatandaşlarımızın ısınma sorununun doğalgazla çözümü için Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kuruluyla müşterek çalışma yapılacak. Engelli vatandaşlarımızın yol düzenlemesi ve zorunlu ihtiyaçlarını giderebilmeleri için gerekli hizmet alanları yapılacak. İş konusunda gerekli yardımı alabilmeleri için belediye bünyesinde irtibat büroları kurulacak” dedi.

“SAKEM Belediyeye Yük Olmaktan Çıkacak”
SAKEM’in belediyeye yük olmaktan çıkarılacağını orada üreten vatandaşlara gelir kapısı olacağını kaydeden Eren, şunları söyledi:

“Belediye çalışanlarının maaşlarındaki farklılık giderilecek. SAKEM ekonomik olarak belediyeye yük olmaktan çıkarılıp yeni bir düzenleme ile orada üreten çalışanlara ve bölge esnafına katkı sağlayacak, ayrıca belediyeye ek gelir imkanı sağlayacak. Fakir ve muhtaç ailelere destek verilmeye devam edilecek. Geçmişte olduğu gibi güler yüzlü bir belediyecilik anlayışı ile hizmetlerimiz devam edecek. Kentimizde okuyan ve konaklayan yüksek öğrenimdeki gençlerimizin sorunlarını biliyoruz. Öğrenci evlerinde kalan ve servis imkanından yararlanamayan öğrencilerimize aylık ulaşım ücreti verilecek. Ayrıca su hizmetinden indirimli yararlanacaklar. Öğrenci sayısının artmasını mutlaka sağlamalıyız. Yeni alanlar tahsis edilerek teşvik edilecek, ayrıca devlet yurdu yapımı için yer tahsisi yapılacak. Kentimiz dışında okuyan öğrencilerimize burs verilerek, kentimizde öğrenci okutan ailelere destek sağlanmış olacaktır.”

Kent Meydanı Projesi
Eren, Kıranköy ve çarşının en önemli sorununun öncelikli olarak çözüleceğini belirterek, konuşmasını şöyle tamamladı:

eren-bomba-1“Gerek Kıranköy gerekse çarşının en önemli sorunu öncelikli halledilmesi gerekiyor. Kent meydanının bulunduğu alana yapmayı düşündüğümüz projede otopark artı çarşı ve üstünde şuan ki konumuyla halka açık alan olacak. Ancak, yapılacak olan bu ve benzeri tesislerle ilgili mutlaka halkımızın görüşü alınacak onların taleplerine göre düzenlemeler yapılacak. Şehrimizin çarşı kısmında fiziki mekanlar oluşturularak sanatçılarımıza gerekli destek sağlanacak. Vakıflarla iş birliği yapılarak yeni projeler hayata geçirilecek. Safranbolu sadece tarihi eserleri ile değil kültür ve sanat alanındaki değerlerinin tanıtılmasıyla ön plana çıkarılacak. Kültürümüzde de en önemli değerlerden biri olan temizlik ve temizlik hizmetleri maalesef son dönemlerde halkımızın en şikayetçi olduğu konulardan biridir. Temizlik hizmetlerinin Safranbolu’ya yakışır bir şekilde yapılması için gerekli tedbirler alınacak. Geçmişteki hizmet dönemimizde bu konudaki başarılı çalışmalarımız aynı şekilde devam edecektir.”