Karabük’ün Safranbolu ilçesinde yaşlı bir kadın bankadan Kurbanlık için çektiği parayı kapkaççıya kaptırdı


 

kurban_pazarligiEdinilen bilgiye göre, güvenlik kamerasına saniye saniye yansıyan kapkaç olayında, Hatice Demir (70) isimli yaşlı kadın yaklaşan Kurban bayramı öncesi bankadan kurbanlık için 500 TL para çekti. Demir çektiği parayı çantasına koyarak evinin yolunu tuttu.

Bu sırada yaşlı kadını takip edem kimliği belirsiz bir kişi çantayı çalmak için fırsat kollarken, yaşlı kadının önüne geçip kaldırımın kenarına oturup beklemeye başlıyor. Elinde bastonla yolun karşısına geçen yaşlı kadın kaldırımda oturan şahsın yanına yaklaştığı sırada biranda elindeki çantasın çaldırıyor. Kolundaki çantasını alıp, hızla ara sokağa kaçan kapkaçının peşinden esnaflar koşmaya çalışsa da kapkaççı izini kaybettirmeyi başarıyor.

Olayla ilgili Safranbolu Emniyet Müdürlüğü ekipleri kapkaççıyı yakalamak için bölgedeki tüm güvenlik ve mobese görüntülerini toplayarak çalışma başlattı.

Olayın yaşandığı yerde simit fırını işleten Sinan Sarıkaya, Safranbolu’da ilk defa böyle bir olayla karşılaştıklarını belirterek, “Bir tane çocuk gelip burada kaldırıma oturuyor. Sonradan arkadan bir teyze geldi ve yanına yaklaşınca elindeki çantasını alıp hızla kaçtı. Hemen arkadaşlar koştu ama yetişemediler. Yaşlı teyze kurban parası için bankadan para çektiğini söyledi ve sanıyorum çantayı çalan çocukta bankadan beri takip etmiş” dedi.