SAFRANBOLU BELEDİYE BAŞKAN ADAYI NECDET AKSOY HAKKINDA KONUŞULAN İDDİALAR İLE İLGİLİ SUSKUNLUĞUNU KORURKEN, SAFRANBOLU SEÇMENİ CEVAP BEKLİYOR


 

necdet-iddia-cevap


Safranbolu Belediye Başkanı ve AK Parti Adayı Necdet Aksoy, Safranbolu’da aylardır konuşulan ama seçim arifesinde daha da çok dillendirilen yolsuzluk ve rant iddiaları karşısında suskunluğuna devam ediyor.

Aksoy, kendisine ve yakınlarına Safranbolu Belediyesinin başta imar uygulamaları olmak üzere, birçok konuda haksız kazanç ve çıkar elde ettiği yönünde iddialara bir türlü cevap vermiyor.

Beş yıllık Belediye Başkanlığı döneminde yurt dışında yaşayan bir yakını üzerinden noter evrakı ile trilyonları bulan taşınmaz mal alıp sattığı iddialarına her geçen gün bir yenisi ekleniyor.

Diğer siyasi parti adaylarının seçmenle yaptığı her toplantıda dile getirdikleri yolsuzluk ve rant iddiaları bitmek bilmiyor.

Bu zamana kadar, hiç bu kadar yolsuzluk ve rant iddialarına muhatap olmayan Safranbolu Belediyesi, adayların adeta seçim propagandaları haline geldi.

“Şaibesiz Belediyecilik”, “Belediyede Yolsuzluğa Son” gibi birçok propagandalar üreten başkan adayları, Necdet Aksoy’u tam anlamıyla yolsuzluk batağı içinde göstermeye başladı.

Karabük’ün hiçbir ilçesinde, hiçbir yolsuzluk ve usulsüzlük dile getirilmezken, Karabük’ün en tanınmış ilçesi Safranbolu’daki bu iddialar karşısında, Aksoy suskunluğunu korumaya devam ediyor.

Safranbolu seçmeni “Seçim başlamadan önce, Safranbolu Belediyesindeki bu yolsuzluk ve rant iddialarını duyuyorduk. Hatta geçtiğimiz yıllarda bu yolsuzluk iddialarından dolayı Safranbolu Belediyesi’ne polis baskını olmuş ve iki başkan yardımcısı tutuklanmıştı. Seçim başladığından bu yana bu iddiaların ardı arkası kesilmez oldu. Hala aday olan Necdet Aksoy ya çıksın bu iddialara cevap versin, ya da susarak kabul etsin.” Şeklinde görüş beyan ediyorlar.

Aksoy’un ise halkın baskısına rağmen hala daha ne kadar suskun kalacağı ise kamuoyu tarafından merak ediliyor.