20131227AW000775_02Safranbolu İlçe Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polislik Büro Amirliği ve Çocuk Şube Büro Amirliği tarafından “Çocuklarımız İçin Güvenli İnternet Kullanımı” konulu bilgilendirme toplantısı yaptı


 

Safranbolu Belediyesi SAKEM toplantı salonunda Polis Memuru Bahtiyar Bahri Kamay, ailelere, çocukların internet ortamında ne gibi tehlikelerle karşı karşıya oldukları ve bu tehlikelere karşı ailelerin neler yapabileceği hakkında sunumlar yaptı.

Kamay, İlçe Emniyet Müdürlüğü olarak, güvenli internet kullanımı konulu bilgilendirme toplantılarının Safranbolu ilçesi genelindeki bütün orta okullara eğitim dönemi içerisinde verileceğini söyleyerek,“Günümüzde bilgisayar ve internet kullanımının çok yaygın hale gelmesi ve çoğu şeyin internet üzerinden yapılabilmesi ile birlikte bazı tehlikeleri de beraberinde getiriyor. Özellikle çocuklarımızın internet ortamında bazı tehlikelerle karşı karşıya. Bu nedenle internet sağlayıcıların sunmuş olduğu bazı koruyucu programlarla çocuklarımızın interneti güvenli bir şekilde kullanmalarını sağlanmalıyız. Özellikle çocuklarımızın bilgisayar ortamında fazla zaman geçirerek gerçek hayattan kopmaları ve asosyal bireyler haline gelmeleri, şiddet içerikli oyunlar oynayarak davranışlarında şiddet eğilimli olmalarının önlenmesi gerekli” diyerek, görsel materyaller eşliğinde gerçekleştirilen sunumda aileler internetin faydaları yanında tehlikelerinin de olduğu konusunda uyarıldı.

Polis Memuru Bahtiyar Bahri Kamay, ayrıca ilçe emniyeti olarak Safranbolu halkına gerekli konularda bilgilendirme çalışmalarına ara vermeden devam edeceklerini ve desteklerinden dolayı başta Belediye Başkanı Necdet Aksoy olmak üzere tüm belediye personeline teşekkür etti.