“GERÇEK HAİNİ GÖRMEK İSTİYORSA AYNAYA BAKSIN”


 

CHP SAFRANBOLU ADAYI MUSTAFA EREN, AK PARTİ ADAYI NECDET AKSOY’A AĞIR CEVAP VERDİ


 

eren-necdet-hain


Safranbolu Belediye Başkanı ve AK Parti Adayı Necdet Aksoy’un sosyal medyada “Milliler, Gayri Millilere (Hainlere) Galip Gelecektir” şeklinde paylaştığı sözlere, CHP Safranbolu Belediye Başkan Adayı  Mustafa Eren çok sert yanıt verdi.

Belediye Başkanı haini görmek istiyorsa aynaya bakmasını söyleyen Eren, “Asıl hain yediği ekmeği bilmeyen, inançları siyasi amaçları doğrultusunda siyaset malzemesi yapan düne kadar mensubu olduğunu söylediği hizmet hareketine Sayın Başbakanın akla hayale gelmeyen hakaretlerle saldırıda bulunmasına sesi dahi çıkmayan ve tüyü bitmemiş yetimin hakkına hoyratça el uzatan Sayın Belediye Başkanı hain görmek istiyorsa aynalar ona çok uzak değil” dedi.

İMAR’DA 19. MADDE RANTI

İmar’da 18. Madde uygulamasına da değinen Mustafa Eren, şunları söyledi;

“Rant uğruna imarda 18. madde uygulamasını insafsızca hayata geçiren ve bir çok vatandaşımızı mağdur eden belediye başkanı şuanda öğretmen evi yanında bulunan Perşembe Pazarı yerinİ Göztepe mevkiine kaydırarak, belediyeye ait olan bu arsadan kimlere rant sağladığını ve bu arsanın Hazine’ye hangi amaçla ve hangi niyetle devredildiğini açıkça söylemelidir. Safranbolu halkının gözünün içine baka baka Perşembe pazarıyla ilgili yeni projeler yapmayı vaat etmesi yalancılığın ötesinde Safranbolu halkına yapılan hainlik değil midir? Başkanın nerede afişi varsa orada mutlaka imar ile ilgili bir usulsüzlük olduğunu defalarca söyledim. Dün Kıranköy’e asılan afiş bunun en güzel örneğidir. Yıllardan beri verilmeyen inşaat ruhsatı neyin karşılığında verilmiştir.”

“SAKEM’İN GELİRİ NEDİR”

SAKEM’in kara kutu olduğunda ısrar eden Eren, Başkan Aksoy’a SAKEM’in gelirini ve ayrılan parayı sordu. Safranbolu Belediyesi’nin rantiyeye çevrildiğini kaydeden Eren, konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Bize göre SAKEM kesinlikle bir kara kutudur. Hayatın kendisi olarak lanse edilmeye çalışılan SAKEM’e belediye bütçesinden ayrılan para nedir? SAKEM’in geliri nedir? Bütün bu yanlış uygulamaların hesabını sormak Safranbolu halkı adına bizim boynumuzun borcudur. Kentin neresine baksanız imar ile ilgili bir usulsüzlüğü görmek mümkündür. Safranbolu Belediyesi’ni rantiye haline getirenler İmar uygulamalarıyla halkın çoğunluğunu mağdur ederken, kendi yakınlarına, yandaşlarına, rantlar sağlamaktadır. Kendisi gibi düşünmeyen, kendisine destek vermeyen insanlara hain deme gafletinde bulunan belediye başkanını esefle kınıyorum. 5 yıl önce seçilirken hain olmayan bu insanlar, 5 yıl boyunca yapmış olduğu yanlış işlere ve yanlış uygulamalara tepki gösterdiğinde onları hainlikle suçlamak çaresizlikten başka hiçbir şey değildir.”

“Safranbolu halkı tüm gerçeklerin farkındadır” diyen Mustafa Eren, “Sayın Belediye Başkanı bu gerçeği görmenin telaşı içerisinde akla hayale gelmeyecek ifadelerle herkese saldırıda bulunma cürreti göstermektedir. 30 Mart’ta hain olarak nitelediği Safranbolulu hemşerilerimin vereceği karar gerçeğin ta kendisi olacaktır” ifadelerini kullandı.