Safranbolu Belediye Başkanı Elif Köse, 10 Aralık Dünya İnsan Hakları Günü vesilesiyle yazılı açıklamada bulundu.

Başkan Köse şu ifadelere yer verdi: "Birleşmiş Milletler Genel Kurulu tarafından insan haklarının korunmasına, geliştirilmesine, ayrımcılığın önlenmesine ve ihlallerin giderilmesine yönelik çalışmalar başlatılması için 1948 yılında hazırlanan 'İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi'nin kabul edildiği gün olan 10 Aralık; o tarihten bu yana 'Dünya İnsan Hakları Günü' olarak kutlanmaktadır. 

İnsanın haklarını koruyabilmek için keşke girişimlere gereksinimimiz olmasaydı. Her insan, hak ettiği şekilde yaşamakta özgür olabilseydi. Bugün ne yazık ki çocukları, kadınları, emekçileri ve onların haklarını korumak, savunmak zorunda kalıyoruz. Giydiği kıyafet yüzünden saldırıya uğrayan kadınlar, oyun oynarken kaçırılan çocuklar, emeği hiçe sayılarak hakkı verilmeyen işçiler gibi çoğaltabileceğimiz örneklerle karşı karşıyayız. 

Gençlerimiz ne hayallerle üniversite okuyup, mezun olduklarında işsiz kalıyorlar. Çoğu vatandaşımız işi ve sosyal güvencesi olmadan yaşamını sürdürerek, herhangi bir kurum veya şahıs tarafından yapılan yardımlarla geçimini sağlıyor. Kendi hissi, fikri bile sorulmadan evlendirilen genç kızlar ve hatta çocuk gelinler mi dersiniz! Ne yazık verebileceğimiz daha çok örnek var…

İnsanların birbirlerine saygı duyarak bir arada yaşamayı öğrenmesi elzem. Her birey kendi hayatının kararını kendi verebilmeli. İnsanları ve onların haklarını korumak zorunda olmadığımız bir dünyada yaşayabilmek ümidiyle, 10 Aralık Dünya İnsan Hakları Günü’nü kutluyorum."