Geçtiğimiz Pazar günü Yazıköy yolu üzerinde, 15 Temmuz Mahallesindeki TOKİ Konutlarının karşısında bulunan ve kır düğünü konseptinde hizmet veren bir konakta çalgılı, çengili düğün sosyal medyada paylaşıldı.

Pandemi nedeniyle Korona Virüs ile mücadele kapsamında Mart ayı başında yayınlanan İl Hıfzıssıhha Kurulu kararı gereği, Karabük gibi düşük ve orta riskli illerde, 100 kişiyi geçmemek üzere nikah ve nikah merasimi şeklinde ve pandemi kuralları çerçevesinde düğünlere izin verilmişti.

Yetkililerin tüm uyarılarına rağmen, geçtiğimiz Pazar günü Safranbolu, Yazıköy Yolu üzerinde bulunan bir konakta yapılan düğün, tüm tedbirlere rağmen pes dedirtti.

Oyun havalarının çalındığı, topluca dansların yapıldığı ve oyunların oynandığı düğünün videosunu mekan sahibi kendi İnstagram hesabında paylaşınca sosyal medyada şaşkınlıkla karşılandı.

Sosyal medyalarda düğün videolarına rastlayan vatandaşlar “Zaten orta riskli bir iliz ve bu durumda kalmak için tüm vatandaşlar olarak tedbirlere uymaya çalışıyoruz. Bu tedbirsizlikler karşısında yetkililer acaba ne yapıyor?” şeklinde yorumlar yapıyorlar.