Safranbolu Belediyesi, Ramazan Bayramı ziyaretleri öncesinde ilçedeki mezarlıklarda temizlik ve düzenleme çalışması gerçekleştirdi. Temizlik İşleri Müdürlüğü ekiplerinin çalışması kapsamında, önce çöpler toplandı. Ardından mezarlıklardaki tüm yollar yıkanarak temizlendi. Mezarlıkların içerisinde bulunan yabani otları temizleyen ekipler, çevre düzenlemesi yaparak mezarlıkları ziyaretlere hazır hale getirdi.

Safranbolu Belediye Başkanı Elif Köse yaptığı açıklamada, “Personelimiz, yıl boyunca düzenli olarak yaptığı mezarlık bakım ve temizlik işlerini, Ramazan Bayramı öncesi yoğunlaştırdı. Vatandaşların ahirete intikal eden yakınlarının kabirlerini temiz ve huzurlu bir ortamda ziyaret edebilmeleri için ilçedeki mezarlıklarda geniş çaplı temizlik çalışması yaptı.” dedi.

Arife gününde de mezarlık girişlerinde vatandaşlara Yasin-i Şerif kitabı dağıtılacağını ve ekiplerin her zaman olduğu gibi bayram süresince de görev başında olacaklarını  ifade eden Başkan Köse, “Aramızdan ayrılanlara Allah’tan rahmet diliyor, tüm hemşehrilerimizle birlikte güzel bir bayram geçirmeyi temenni ediyorum.” diye konuştu.