Katılımcı belediyecilik ana mottosuyla hizmet eden Safranbolu Belediye Başkanı Elif Köse'nin, vatandaşları makamında ve Halk Günü toplantılarında ağırladığı gibi, onların ziyaretine gittiği de oluyor. Havaların ısınmasıyla esnaf ziyaretlerini yoğunlaştıran Başkan Köse, "Mesai bitiminde evime yürüyerek gidiyorum. Bundaki amacım daha çok vatandaşımızla göz göze gelebilmek, onların sıhhatini; isteğini, beklentisini sorabilmek." ifadelerine yer verdi. 

"Mazbatayı aldığımda ilk söylediğim, Safranbolu'da sosyal belediyeciliğin nasıl yapıldığını göstereceğimiz olmuştu." diyen Köse, şöyle devam etti:

"Safranbolu'muzun insanı o kadar çok ihmal edildi ki, biz halkımıza ne kadar değerli olduklarını hissettirmek istedik. Onlarla aramızda mesafe olmadığını hissettirmek istedik. Sosyal belediyecilik, odak noktasına insanı koymayı gerektirir. Biz öyle yaptık ve çok şükür bunda başarılı olduk. 

En keyif aldığım anlar, vatandaşlarımızla bir araya geldiğim zamanlar. Gün boyu o kadar yoğun çalışıyoruz ki. Bunun ardından insanlarla sohbet etmek, gülmek çok iyi geliyor. Onların taleplerine de cevap verdiğimizde, bizden mutlusu yok. Biz birlikte güzeliz."