Safranbolu Belediye Başkanı Elif Köse, belediye meclisinden bir gol daha yedi.

Dün gerçekleştirilen Safranbolu Belediye Meclisi toplantısında gündeme gelen yetkili memur sendikası ile Belediye Başkanının önümüzdeki günlerde yapılacak toplu sözleşme görüşme yetkisi, Başkan Köse’ye verilmedi.

Geçtiğimiz yıllarda Safranbolu Belediyesinde çalışan memurlar, çoğunlukta üye olduğu Bem Bir Sen’den, ayrılarak Tüm Bel Sen’e geçiş yapmıştı ve bu sayede de yetkili sendika Tüm Bel Sen olmuştu.

AK Partililer de bu olaya tepki göstermiş, belediye memurlarının sendika değiştirmesi için tehdit edildiğini ve zorlandığını iddia etmişlerdi.

Dünkü Belediye Meclis gündeminde de yer alan, yetkili memur sendikası ile belediye başkanının toplu sözleşme görüşme yetki talebine AK Parti ile MHP Grubu ret verince, salt çoğunluk sağlanamadığından sendika ile görüşmede başkanın yetkisizliği doğdu.

Yetkili memur sendikası olan Tüm Bel sen ile Belediye Başkanın toplu sözleşme görüşmelerini yapabilmesi için birkaç gün sonra gerçekleştirilecek meclis toplantısındaki yeniden oylamada, yetkinin alınacağı belirtiliyor.

Safranbolu Belediye Meclisinde AK Parti ve MHP grubu, böylelikle sendika değiştirmede öne sürdükleri zorlama iddialarının rövanşını aldılar.