AİLE OLAYDA 112 HAKKINDA SAVCILIĞA SUÇ DUYURUSUNDA BULUNDU 


 

OLAY GÜNÜ HAYATINI KAYBEDEN YASEMİN YILDIZ’IN SAAT 11.27’DE 112 SERVİSİNİ ARADIĞI İDDİA EDİLDİ


 

112-suc-duyurusu


Karabük’ün Safranbolu ilçesinde evlerinde ölü bulunan anne ve kızın yakınları, 112 hakkında savcılığa suç duyurusunda bulundu.

Barış Mahallesi Tepe Sokağındaki evlerinde ölü bulunan Ayşe Yıldız (48) ve kızı Yasemin Yıldız (24)'ın defnedilmesi sonrası dayı Mustafa Dönmez, yeğeninin saat 11.27’de cep telefonu ile 112’yi aradığını belirlemesi üzerine savcılığa suç duyurusunda bulundu.

Ayşe Yıldız’ın kardeşi Mustafa Dönmez, yaptığı açıklamada şöyle konuştu;

“Ablam ve yeğenimin defin işlemi yaptıktan sonra evde yeğenimin cep telefonuna bakıyordum. Telefona baktığımda olay günü sabah saat 11:27’de 112 servisini aramış. Onlarla görüşüp görüşmediğini bilmiyorum. Bir daha arama olmuş sanırım onda konuşma olmamış. Ondan sonra da 112 geri dönüş yapmış. O anki zehirlenmede sanırım şuurunu kaybettiğinden konuşamadı diye düşünüyorum. Normalde 112’nin bu tip çağrıları dikkate alması gerekiyor. Acımız çok büyük. Yasemin ve ablamın ölümünden dolayı 112’yi sorumlu tutuyoruz. Savcılığa suç duyurusunda bulunduk, savcılık telefona el koyarak soruşturma başlattı.” 

Dönmez, Karabük’te ülkede bir daha böyle bir olay yaşanmaması temennisinde bulunarak şunları söyledi;

“Bizim acımız büyük, iki canı toprağa verdik. Olayın tarafsız bir şekilde araştırılarak görevlilerin ihmali olup olmadığının tespit edilmesini talep ediyoruz. Şayet bize bu şekilde telefon her gün geliyor diyerek örtbas yaparlarsa da yazıklar olsun diyorum. Kesinlikle 112’nin burada bir ihmali olduğunu düşünüyoruz. Sağlıkta bu kadar ilerleme varken GPRS sistemi ile bunu tespit edebilirlerdi.”

Mustafa Dönmez, ablası ve yeğeninin cesedinin 16.30 sıralarında bulunduğunu ifade ederek sözlerini şöyle sürdürdü:

20140214AW007865_01“Ablam ve yeğenimi tesadüfen eve gelen diğer yeğenim buluyor. Eve geldiğinde kapıyı kimse açmayınca camdan bakınca içeride televizyon açık. Hemen eniştemin işyerine gidip yedek anahtarı alıp eve giriyor. Ablam koltuğun üzerinde yeğenim ise kapının yanındaymış. Dışarıya çıkmaya çalışmış ama gücü yetmemiş.”

İHMAL VARSA GEREĞİNİ YAPARIZ
Karabük Sağlık Müdür vekili Ali Burak Yücel, konuyla ilgili kendilerine emniyetten yazılı bir başvuru geldiğini söyleyerek, “Bizden olayın yaşandığı güne dair resmi bir yazı geldi. O yazıya istinaden biz de o günkü kayıtları çıkarıp gönderdik. Yasa çerçevesinde biz üzerimize ne düşüyorsa gereğini yapacağız. Adli bir tahkikat var bu tahkikat sonucu eğer bir ihmal söz konusu ise bunun gereğini mutlaka yapacağız” dedi.