SAFRANBOLU BELEDİYE BAŞKANI NECDET AKSOY AK PARTİ’DEN TEKRAR ADAY OLMAK İÇİN İLÇE TEŞKİLATINA BAŞVURUSUNU YAPTI


 

necdet-aday-basvurusu-1


Safranbolu Belediye Başkanı Dr. Necdet Aksoy, Safranbolu Belediye Başkan aday adaylığı için AK Parti İçe Başkanlığına müracaatta bulundu.

Safranbolu Belediye Başkanı Dr. Necdet Aksoy, AK Parti Safranbolu İlçe Başkanlığına giderek, 2014 yılında yapılacak olan seçimler için Safranbolu Belediye Başkan aday adaylığı için başvuruda bulundu.

Başvurunun hayırlı olması temennisinde bulunan AK Parti Safranbolu İlçe Başkanı Ahmet Güneş, “AK Parti belediyecilik hizmetlerinin en iyi şekilde verildiği, AK Parti belediye başkanlarının en iyi şekilde hizmet ettiği yapıdır. Bu yapı içerisinde mevcut belediye başkanımızı ve diğer aday adaylarını görmek onur ve gurur vermektedir. AK Parti kurumsal bir parti olarak tüm halkı kucaklamaktadır ve bütün aday adaylara kapısı açıktır” dedi.

Safranbolu Belediye Başkanı Dr. Necdet Aksoy da, Safranbolu’da geleceği inşa etmek için başkanlık görevine talip olduğunu belirterek şu açıklamayı yaptı;
“Dünya Miras Şehri, Osmanlı’nın parmak izi Safranbolu’da geleceği inşa etmek için bir 5 yıl daha göreve talibim. Geçtiğimiz dönem Safranbolu’yu daha yaşanabilir bir şehir haline getirmek için var gücümüzle mesai gözetmeksizin 7/24 çalıştık. 2009 Mart seçimlerin öncesi halkımıza verdiğimiz sözleri fazlasıyla gerçekleştirdik.

Bugün artık Safranbolu’muz havası temiz, suyu temiz, altyapısını, yollarını tamamlamış, parklarını, sosyal alanlarını kurmuş bir şehir haline geldi. Araç gereciyle, hizmet binalarıyla, personel ve mali kaynaklarıyla, kendinden beklenen tüm hizmetleri yerine getirmeye muktedir bir belediye teşkilatı kurduk.

Dürüstlüğü bir erdem değil olmazsa olmaz bir vasıf sayan, köklerimizde şehrin en emini olarak kabul edilen şahsı olmayı, çocukla çocuk, yaşlı ile yaşlı olmaya, kimsesizlerin kimi, engellilerin Necdet Ağabeyi olmaya çalıştık.

‘Ben’ değil ‘biz’ düşüncesiyle çıktığımız bu yolda yaptığımız her hizmette hemşerilerimizin fikirlerine değer vererek hareket ettik. UNESCO, Dünya Miras Alanları, Avrupa Konseyi gibi uluslararası kuruluşlar, başbakanlık, bakanlıklar ve tüm kamu kurum ve kuruluşlar ile sivil toplum kuruluşlarıyla iş birliği içinde kararlar aldık ve yine sizlerle birlikte uyguladık.

Türkiye’mizi son 10 yılda başarıdan başarıya koşturan, duble yollarla kentleri bir birine bağlayan, okullarıyla, hastaneleriyle, üniversiteleri, havalimanları, hızlı trenleriyle kısacası ülke genelindeki temel altyapıları tamamlayan, dünyada en büyük ekonomiye sahip 16. ülke haline gelmiş olmamızın mimarı, AK Partimizden tekrar göreve talibiz. Zalime ‘One minutes’ diyerek mazlumun yanında olan, milletinin hizmetinde gece gündüz demeden dünya genelinde çalışan, gittiği ülkelerde adeta yerli siyasetçilerden daha fazla sempati toplayan, eski mesai arkadaşım, genel başkanım ve Başbakanım Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın yanında tekrar hizmete talibiz”

Konuşmaların ardından Safranbolu Belediye Başkanı Dr. Necdet Aksoy, aday adaylık başvuru dosyasını İlçe Başkanı Ahmet Güneş’e verdi.

necdet-sakem

Safranbolu Belediye Başkanı Dr. Necdet Aksoy, Adaylık başvurusunun ardından belediyenin çalışmaları ve yapılacak olan yatırımlar hakkında SAKEM’de basın mensuplarına bilgiler verdi.

SAKEM’de basın toplantısı yapan Belediye Başkanı Dr. Necdet Aksoy, Karayollarına ait 20 dönümlük arazinin bürokratik işlemlerinin tamamlandığını, müteahhittin çalışmaya başladığını söyledi. Bölgenin en büyük parkını yapacaklarını belirten Aksoy, “Karayollarının bulunduğu bölgede 20 dönümlük bir alanı park olarak düzenleme konusunda vaadimiz vardı bunu gerçekleştiriyoruz. Arazi ile bürokratik işlemler tamamlandı. Müteahhit çalışmaya başladı. Başta lojmanlar ve diğer birimler yıkıldı. Yüzde 50’sini park olarak düzenleyeceğiz. Ocak ayı sonuna kadar o bölgede bizim bu bölgedeki en büyük park olacak. İçinde kürekle sandal yüzdürülebilecek büyüklükte havuz, kaykay pistleri, bisiklet sürme alanları, spor parkurları, piknik sahaları olan bir park yapıyoruz. Bu park Safranbolu’muzun yüzünü ağartan bir park olacak. Hızlı çalışan bir sistem kurduk, 100 günde yapılmasını arzu etmekteyiz. Bu 00 günde bitirip halkın hizmetine sunmuş olacağız. Bu bizim vizyon projelerimizden birisiydi” dedi.

Hasandede Tepesine 300 Araçlık Park

Başkan Aksoy, Hasandede Tepesi’ne 300 araçlık park yeri yapacaklarını belirerek, Eski Çarşı bölgesini yayalaştıracaklarını kaydetti.

Aksoy, “Hasandede Tepesi, orada yapacağımız park düzenlemesi, seyir terası ve otopark var. Safranbolu’da 1 milyon turisti hedef olarak koyduk. 1 milyon turist burada ağırlamanın çaresi Safranbolu’yu yayalaştırmak, özellikle çarşı kısmını araç trafiğinde arındırmak. Şuanda Safranbolu’ya 450-500 bin turist geliyor. Özellikle bayramlarda ve hafta sonlarında çarşı trafiği İstanbul trafiğini aratmıyor. Bu sistemle 1 milyon turisti ağırlamamız şehre büyük ihanet olur. Bunu çözecek olan Hasandede Tepesine 300 araçlı bir park yapmaktır. Çalışmalarımızı başlattık, ön ihalemizi yaptık, bu ihalede zeminin jeolojik açıdan değerlendirilmesi ve sonrasında projenin hazırlanması var. Koruma Kurulu ile bu konuda ortak bir çalışma içerisindeyiz. Önümüzdeki sezona burayı yetiştirmeye çalışıyoruz. Hasandede Tepesin’den şehre inecek ya bir asansör sistemi ya da bir yürüyen merdiven sistemi ya da havaalanlarında olan merdiven olmayan yatay yol sistemini uygulamaya çalışmaktayız. Bu çalışmalar inşallah proje hazırlama aşaması seçiden önce tamamlanıp seçimden sonra hemen uygulamaya geçeceğimiz bir uygulama” diye konuştu.

necdet-sakem-1Konutlar Yüzde 70 Tamamlandı

Başkan Aksoy, Gümüş Mahallesi sakinleri için yapılan konutların yüzde 70 tamamlandığını belirterek, şunları söyledi;

“Safranbolu’da turizmin önündeki beklide en ciddi problemlerden birisi Gümüş Mahallesi, ‘1 milyon turisti hedefliyoruz’ diyoruz, Akçasu’yu, Tabakane’yi, Gümüş Mahallesi’ni ve Kıranköy’ü turizme açamadığımız taktirde 1 milyon turist hedefimizi gerçekleştirmek hayal olur. Hedefimiz 1 milyon turisti buraya getirecek alt yapı çalışmalarını hızlı bir şekilde tamamlamak. Dış Kalealtı bölgesinden başlayıp Gümüş’e kadar çıkan bölge bizim gezi alanlarımızdan birisi haline gelecek. Burada bulunan mahalle sakinlerimiz için TOK İve Aile Sosyal Bakanlığının finansmanında büyük proje başlattık. Oradaki insanlarımızı daha güzel yerlerde yaşatmak için 200 adet konut şuanda yüzde 70 nispetinde tamamlandı. Yılsonuna kadar bu konutlar tamamlanmış olacak.”

3 Bin Kişiye Kurs 

SAKEM bünyesinde yılsonuna kadar 3 bin kişiye kurs vermeyi hedeflediklerini kaydeden Aksoy, şöyle konuştu;

“SAKEM Safranbolu’da bu dönede yapılmış olan en önemli bir markadır. 2010 yılında kurduğumuz SAKEM 201-2011 yıllarında 6 kursla 129 kursiyere kurs verdi. 2011-2012 yıllarında 16 kursta 572 kursiyere kurs verdi. 2012-2013 yılında 51 kursta bin 301 kursiyere kurs verdi. Bu sene ilk yarıda 62 kurs ve toplam bin 170 kursiyere ulaştık. Sezon sonunda SAKEM’de 100’ün üzerinde kurs açarak 3 bin kişiyi meslek sahibi yapmayı hedefliyoruz. SAKEM Afganistan’dan, Suriye’den Irak’tan kentimize gelenlere her gün sıcak yemek, kıyafet ve ev eşyası ulaştırmaktadır.”

 

HABERİN VİDEOSU