Safranbolu’nun Tokatlı köyü muhtarının köy mezarlığındaki mescidi kafe olarak kiralama yaptığı, mezarların üzerine hafriyat toprağı döktüğü iddialarının ardından, köylüler ile muhtar ve yakınları arasında tekme tokat kavga yaşanmıştı.

Kameralara yansıyan kavga görüntüleri yerel ve ulusal basında geniş yer almıştı.

CHP Safranbolu İlçe Başkanlığı da bu konuyla ilgili bir açıklama yaparak, mezarlıktaki kafe işletmecisinin AK Parti’den Safranbolu Belediye Başkan Aday Adayı olduğunu ve İl Özel İdare’deki görevine dikkat çekmişti.

AK Parti Safranbolu İlçe Başkanı Av. Mehmet Sarı da tüm bu gelişmelerin ardından bir açıklama yayınladı.

AK Parti İlçe Başkanı Sarı, kendi sosyal medya hesabından cevap niteliğinde yaptığı açıklamada ağır eleştirilerde bulundu.   

İlçe Başkanı Sarı açıklamasında; “Safranbolu aile mezarlığında 40 yıldır mezar ve defin işlemlerini icra eden ailenin yerine, şehir dışından bir firmaya ihale verilirken, mezar açma işlemi gerekli dini usullere uygun yapılmayıp, cenazeler mezardan çıkarılmak zorunda kalırken sesi çıkmayanlar,

Kamuoyunun tepkisi üzerine ihale feshedilmek zorunda kalınca ölü taklidi yapanlar,

Aile mezarlığında izinsiz kazı, define, Lahit söylentileri çıktığında kulaklarını tıkayıp, ıslık çalanlar;

Şimdi çıkmış, başka bir mezarlıkta yaşanan olayla ilgili ahkam kesip, yargı dağıtıyorlar ve olayı Ak Parti’yle irtibatlandırmaya çalışıyorlar.” İfadelerini kullandı.

AK Parti İlçe Başkanı Mehmet Sarı, CHP Safranbolu İlçe Başkanı Bahtiyar Acar’ı kastederek “Kusura bakmayın buradan size ekmek çıkmaz…” dedi ve açıklamasına şöyle devam etti;

“Buradaki olay ile ilgili Kaymakamlık ve Valilik gerekli tahkikatı yürütüyor, meydana gelen kavga ile ilgili de savcılık soruşturması devam ediyor.

Eğer olayda ihmali, kastı, usulsüzlüğü olan birileri varsa, kim olduğuna bakılmaksızın gereğinin yapılacağından kimsenin şüphesi olmasın.

Bununla beraber, her seçimde partimize onlarca aday adayı başvurusu olduğunu da hatırlatırım.

Ancak merak etmeyin biz size benzemeyiz, konunun sonuna kadar takipçisi olacağımızdan emin olabilirsiniz.

Bu arada son olarak şunu sormadan da geçemeyeceğim! Safranbolu aile mezarlığıyla ilgili yerel ve ulusal basında haberler çıktığında ve partinize yoğun şekilde şikayetler geldiğinde (!) siz ne yaptınız?”