Güncel

SAFRANBOLU TSO HIZLI BAŞLADI

SAFRANBOLU TSO YÖNETİMİ ANKARA’DA BİR DİZİ ZİYARETLERDE BULUNDU  

Abone Ol

SAFRANBOLU TSO YÖNETİMİ ANKARA’DA BİR DİZİ ZİYARETLERDE BULUNDU


 

SAFRANBOLU TİCARET VE SANAYİ ODASI’NIN YENİ YÖNETİMİ ANKARA’DA AK PARTİ GENEL BAŞKAN YARDIMCISI VE KARABÜK MİLLETVEKİLİ MEHMET ALİ ŞAHİN’İ, KARABÜK MİLLETVEKİLİ OSMAN KAHVECİ’Yİ, KALKINMA BAKAN YARDIMCISI MEHMET CEYLAN’I VE TOBB BAŞKANI RİFAT HİSARCIKLIOĞLU’NU ZİYARET ETTİ


 


Geçtiğimiz günlerde kongre ile yeni göreve gelen Safranbolu Ticaret ve Sanayi Odası Yönetimi çalışmalarına hızlı başladı.

İlk olarak Ankara’da bir dizi ziyaretlerde bulunan Safranbolu TSO Yönetimi, Safranbolu ile ilgili bir dizi taleplerde ve proje çalışmalarında bulundular.

04.06.2013 Salı Günü Safranbolu Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Ali Sami Acar, Meclis Başkanı Ahmet Şahin, Yönetim Kurulu Üyeleri Koray Erikçi, M. Osman İyigüngör, Tuncay Coşkun ve Özlem Urgancıoğlu Cihan ile Oda Genel Kurul Üyesi Ahmet Aral heyet halinde ilk olarak AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Karabük Milletvekili Mehmet Ali Şahin’i TBMM’deki makamında ziyaret etti. Ziyaret sırasında Karabük Milletvekili Osman Kahveci’de hazır bulundu.

Safranbolu TSO Yönetim heyetinin buradaki ziyaretinde Karabük Üniversitesine bağlı Safranbolu Meslek Yüksek Okulu ve Fethi Toker Güzel Sanatlar Fakültesi’nin 3.500 öğrenici ile eğitime devam ettiği belirtilerek, Safranbolu Eğitim Binası yapımının genişletilmesi ile ilgili olan çalışmaya değinildi.

Safranbolu TSO heyeti, Sayın Mehmet Ali Şahin’e ve Osman Kahveci’ye, 24 Bin 660 Metre kare olarak revize edilen projenin inşaat ruhsatının alındığı, ancak yatırıma başlanılması için proje bedeli olan 25 Milyon TL’nin %10 bedelinin ödenek olarak sağlanamadığı konusunda bilgi verildi.

Oda yönetimi, bu ödeneğin en kısa zamanda sağlanıp inşaatın başlaması ve projenin bitirilmesi gerektiğini anlatarak, böylece Safranbolu yerleşkesinde hedef olarak 10 Bin öğrenci kapasitesine ulaşılacağını ifade etti.

Safranbolu TSO heyeti ayrıca, Kredi Yurtlar Kurumu tarafından programa alınarak, Safranbolu’ya yapılması planlanan Bin öğrenci kapasiteli öğrenci yurdu projesinin arsa temini sağlanamadığından yapılamadığını vurguladı.

Bu projeye başlanılabilmesi için arsanın temini ve imar planı çalışmalarının yapılması, temin edilen arsanın KYK’ya devir edilmesi gerektiği anlatıldı.

Bin kişilik kapasitede bir öğrenci yurdunun kent ekonomisine yararlı olacağını vurgulayan Safranbolu TSO yönetimi, bu konuyla ilgili Şahin ve Kahveci’den gerekli çalışmaların yapılması için destek istedi.

Safranbolu TSO Heyetinin ziyaretinden bir hayli memnun kaldığını ifade eden Mehmet Ali Şahin “Yeter ki siz bu talepler ile bize gelin ve çalışmalarınızı yapın. Gerekli tüm çalışmalarda aşamadığınız tüm sorunlar için burada biz varız. Bize şimdi ilettiğiniz bu iki konu, Safranbolu için çok önemli ve bu iki projenin hayata geçirilerek bitirilmesi ile ilgili üzerimize düşen her şey yapacağınızdan şüpheniz olmasın” diye konuştu.

Şahin ayrıca Safranbolu TSO Yönetimini de yeni görevinde tebrik ederek, şimdiden göz dolduran girişimler ve çalışmalarda bulunduklarını belirtti.

Ardından Kalkınma Bakanı Mehmet Ceylan’ı makamında ziyaret eden Safranbolu TSO Yönetimi, bu iki konuyla ilgili açıklamalarda bulunarak, Bakan Yardımcısı Ceylan’dan destek istedi.

Kalkınma Bakan Yardımcısı Mehmet Ceylan ise özellikle Kredi Yurtlar Kurumu’nun Safranbolu’ya yapmayı planlanladığı bin kişilik yurt projesi ile ilgili, gerekli yerleri arayarak bilgiler aldı. Söz konusu bu yurdun şimdilik 200 kapasiteli olarak görüldüğünü ama yer tahsisi yapıldıktan sonra bunun 700 ve hatta Bin kişiye rahatlıkla çıkarılabileceğini ifade etti.

Ceylan “Safranbolu TSO’nun yeni ve dinamik yönetimini tebrik ediyorum. Kent için yapılacak olan tüm çalışmalarında tam destekçisi olduğumuzu da ifade ediyorum. Safranbolu’ya yapılması planlanan Üniversitemize bağlı olan Safranbolu Eğitim Binası ve Öğrenci Yurdu konusunda gerekli tüm çalışmaları yaparak, en kısa zamanda projeleri hayata geçireceğiz.” diye konuştu.

Safranbolu TSO Yönetimi Ankara’daki ziyaretlerinde son olarak Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu’nu makamında ziyaret etti.



TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu’na yapılan ziyaret sırasında özellikle Safranbolu Turizmi ile ilgili önemli iki proje sunuldu ve bu projelerin TOBB olarak yapılabileceği belirtildi.

Rifat Hisarcıklıoğlu ise ilk önce Safranbolu TSO’nun yeni yönetimini tebrik etti ve bu tür güzel projeler ile bağlı odaların kendilerine gelinmesinden büyük memnuniyet duyduğunu söyledi.

TOBB Başkanlığı’na götürülen projelerde belirli bir yol kat edildikten sonra kamuoyu ile paylaşılacağını belirten Safranbolu TSO yönetimi, bu tür çalışmaların devam edeceğinin da altını çizdiler.

Ziyaretler ile ilgili bir açıklama yapan Safranbolu TSO Başkanı Ali Sami Acar “Oda yönetimi olarak hedeflerimiz için büyük ve yoğun bir çalışma süreci içine gireceğiz. Safranbolu kentimizin desteklenmesi ve kalkınması için her türlü çalışmaların içinde olacağız, projeler üreteceğiz ve bunlarla ilgili gerekli tüm makamlar ile görüşmeler yapacağız.” Dedi.

Safranbolu TSO Meclis Başkanı Ahmet Şahin ise “Odamızın yeni meclisi ve yönetimi Safranbolu için yapılacak çalışmalarda çok heyecanlı. Bu heyecanımız katlanarak büyüyecektir.” Dedi.
{ "vars": { "account": "G-SNL3QYLSS2" }, "triggers": { "trackPageview": { "on": "visible", "request": "pageview" } } }