Safranbolu Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğüne bağlı kadın temizlik görevlileri sokakların temizliğinde iş başı yaptı.

Kadınların ekonomik ve sosyal yaşamda erkekler ile omuz omuza mücadele vermesini, aile bütçelerine katkı sağlamalarını istediklerini kaydeden Belediye Başkanı Elif Köse; “Bu anlamda kadınlarımızın elinin değdiği her yerin güzelleşeceğini biliyoruz. Malumunuz bu gün 1 Mayıs İşçi ve Emekçi Bayramı böylesi önemli bir günde Safranbolu için var güçleri ile çalışan tüm mesai arkadaşlarıma minnettar olduğumuzu da belirtmek istiyorum” dedi.

Safranbolu Belediyesi, Temizlik İşleri Müdürlüğü ekipleri kentin çeşitli bölgelerinde bahar temizliğine başlarken, kadın temizlik görevlileri de Safranbolu sokaklarında iş başı yaptılar.

Baharın tüm güzelliğinin yaşandığı bu günlerde, sosyal alanların yanı sıra mahalle, cadde ve ara sokaklarda da geniş çaplı temizlik çalışmalarına başlandı.

Kadın temizlik ekipleri yalnızca sokakları süpürmekle kalmıyor, ilçemizin ana arterleri başta olmak üzere birçok cadde ve sokakta yıkama çalışması yaptıklarını dile getiren Belediye Başkanı Elif Köse "Bunların haricinde yine, kullanılan pazar yerleri ve çöp konteynırları da düzenli olarak hijyenik suyla yıkanıyor. Bu noktalarda yaptığımız çalışmaların hemşehrilerimizin sağlığına doğrudan katkısı olacağını düşünüyorum." diye konuştu.