Türkiye Otizm Meclisi Yürütme Kurulu Üyesi Emel Kanberoğlu "Annelerimiz ve çocuklarımzı deprem olaylarından çok etkilendi. Evlerinde duramadılar. Bu gezi onlara bir nebzede olsa nefes aldıracak."

İçişleri Bakanlığı tarafından desteklenen "Umudun Adı Mavi" isimli proje kapsamında otizmli bireylerle aileleri, Karabük'ün UNESCO Dünya Miras Listesinde yer alan tarihi evleri ile ünlü ilçesi Safranbolu'yu gezdi.

Bursa'dan tarihi ilçeye gelen 40 kişilik otizmli bireyler ve aileleri, tarihi ve turistik alanları gezdi.

İlçe hakkında bilgiler edinen ve bol bol fotoğraf çektiren grubun kafile başkanı ve Türkiye Otizm Meclisi Yürütme Kurulu Üyesi Emel Kanberoğlu, gazetecilere yaptığı açıklamada, evlatlarının özelikle depremlerden çok etkilendiğini ve burada stres attıklarını söyledi.

Safranbolu'nun çok özel bir yer olduğunu belirten Kanberoğlu, "Yıllardır otizmli bireyler için alışıyoruz. Bugün İçişleri Bakanlığı tarafından desteklenen 'Umudun Adı Mavi' isimli proje kapsamında Safranbolu'ya 20 otizmli birey ve 20 aile üyeleri ile geldik. Annelerimiz ve çocuklarımzı deprem olaylarından çok etkilendi. Evlerinde duramadılar. Bu gezi onlara bir nebzede olsa nefes aldıracak." dedi.

Kendi oğlunun da otizmli olduğunu belirten Kanberoğlu, "Bugün Safranbolu'da gezinti yapacağız. Tarihi yerleri gezeceğiz. Bu gece burada kalıp yarım Amasra'ya geçeceğiz. Çok merak ediyorduk Safranbolu'yu. İlçeye girer girmez o güzel atmosferi hissettik." diye konuştu.

Karabük Otizm Dernek Başkanı Bekir Karaman da otizmli bireyler ve ailelerini ağırlamaktan mutlu olduklarını ifade etti.